Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Treće u povijesti

Kosovo slavi novu zlatnu medalju u Tokiju: Pokušaj napada glavom strogo kažnjen

Za Kosovo je ovo treće olimpijsko zlato u povijesti, i to treće u džudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Distrie Krasniqi zlatnu medalju za Kosovo na olimpijskim igrama u Tokiju osvojila je još jedna džudašica. Nora Gjakova slavila je u kategoriji do 57 kg.

Za Kosovo je ovo treće olimpijsko zlato u povijesti, i to treće u džudu.

Prije pet godina u Rio de Janeiru slavila je Majlinda Kelmendi u kategoriji do 52 kg, prije dva dana i Distria Krasniqi u kategoriji do 48 kilograma, a danas i Nora Gjakova u kategoriji do 57 kg.

Brončana s posljednjeg SP-a do olimpijskog zlata stigla je nakon što je njezina suparnica u finalu Francuskinja Sarah Leonie Cysique diskvalificirana nakon samo 2:45 minute borbe zbog pokušaja napada glavom.

Kanađanka Jessica Kimklait i Japanka Tsukasa Yoshida osvojile su brončane medalje.

U muškoj konkurenciji na programu je bila kategorija do 73 kg, a slavio je Japanac Shohei Ono obranivši zlato iz Rio de Janeira.

Ono je u finalu pobijedio Gruzijca Lashu Šavdatušvilija, koji je osvojio treću olimpijsku medalju. U Londonu je bio zlatni, u Rio de Janeiru brončani, a sada je kompletirao medalje osvojivši i srebro.

Brončane medalje pripale su Južnokorejcu Changrimu Anu i Mongolcu Tsogtbaataru Tsend-Ochiru, kojima su to prve olimpijske medalje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider