Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bizarno Napao Kolumbijca

Vozač tegljača potegao pištolj pa njime istukao biciklista: Otac snimio njegovo krvavo lice

Ivan Sosa, vrhunski kolumbijski biciklist koji nastupa za momčad Movistar, doživio je oružani napad na treningu u domovini.

Ivan Sosa (Foto: Antonio Sosa/Twitter)

Kako javljaju tamošnje novine El Tiempo, kolumbijskog biciklista Ivana Sosu napao je agresivan vozač tegljača koji je najprije pucao iz pištolja u zrak, a zatim natjerao 25-godišnjeg biciklista da stane i udario ga oružjem u lice. Sosa je morao potražiti liječničku pomoć zbog ozljede brade.

Napadi na bicikliste posljednjih su godina česti. Tako je u Kolumbiji 2018. na treningu Oscar Sevilla opljačkan i ozlijeđen, morao je na bolničko liječenje zbog slomljene ruke i rebara. Sedam godina ranije Andrey Amador doživio je nešto slično u Kostariki, a i on je teško ozlijeđen.

Nije izdvojen incident u tradicionalnim biciklističkim zemljama

Takvi se incidenti događaju i u tradicionalnim biciklističkim zemljama.

Godine 2020. Belgijac Harm Vanhoucke udaren je šakom u lice tijekom treninga, incident koji se dogodio usred karantene zbog epidemije koronavirusa, kada su bila zabranjena nenužna putovanja, ali je profesionalnim biciklistima i dalje bilo dopušteno trenirati na otvorenom. U istom razdoblju verbalno je napadnuto nekoliko talijanskih biciklista.

U prosincu 2020. Andrea Vendramea udario je vozač tijekom treninga u talijanskom Venetu, a 2016. Belgijac Philippe Gilbert slomio je nogu u tučnjavi s pijanim vozačem, piše cyclingnews.com.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider