Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sada se sve zna

Kauboji saznali suparnike u kvalifikacijama: Hrvatska u skupini s hit reprezentacijom prošlog Eura!

Hrvatska rukometna reprezentacija saznala je protivnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija saznala je imena suparnika u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo 2024.

Ždrijeb je izabranike Hrvoja Horvata spojio s Nizozemskom, Grčkom i Belgijom, a bez ikakve dvojbe najteže će biti protiv Nizozemaca koji su bili najugodnije iznenađenje prošlog Europskog prvenstva koje je odigrano u Mađarskoj i Slovačkoj.

Upravo je hrvatska rukometna reprezentacija protiv Nizozemske odigrala svoju posljednju utakmicu na prošlom Euru, a dvoboj je završio rezultatom 28:28. Radi se o reprezentaciji koja u proteklih nekoliko godina bilježi veliki uzlet i najavljuje velike stvari na natjecanjima koja slijede.

Najugodnije iznenađenje Eura u Mađarskoj

Senzacionalno su otvorili Euro, nokautiravši domaćina Mađarsku u prvom kolu. U skupini su tijesno poraženi od Islanda, da bi u posljednjem kolu u izravnom okršaju za prolaz svladali i eliminirali Portugal.

U drugom krugu su uspjeli ubilježiti još jednu pobjedu, bili su bolji od Crne Gore i to u trenutku nakon što im je koronavirus iz stroja izbacio nekoliko bitnih igrača (prije svega se to odnosi na dvojicu vrata uslijed čega je na gol morao uskočiti sjajni amater Thijs van Leeuwen).

Uglavnom, Nizozemci su se na prošlom Euru istaknuli u nekoliko kategorija. Igraju strašno brz rukomet, s puno dodavanja. Za razliku od svih ostalih reprezentacija koje nerijetko imaju prave gromade u bekovskoj liniji (naročito na stranama), Nizozemci su lagani, lepršavi i silno brzi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider