Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Medaljaši iz ruševina

Hrvački svjetski doprvaci U-23 u obnovljenoj dvorani u Petrinji sanjaju olimpijski san: "Još fale bolja teretana i spavaonice"

Potres u Petrinji slomio je srca i krovove nad glavom mnogim stanovnicima tog grada. No hrvačima Pavelu Puklavcu i Karlu Kodriću to je bio samo dodatan motiv da briljiraju na svjetskom prvenstvu za mlađe seniore i donesu srebrne medalje u svoj grad. Iz kojeg, unatoč vrhunskoj sportskoj perspektivi – ne žele otići. Priča Marka Šepata.

Hrvački klub Petrinja, svijetla točka ovog napaćenog grada, osobito Pavel Puklavec i Karlo Kodrić, obojica sa svjetskim srebrom u uzrastu do 23 godine, mladi koji bi željeli biti primjer onima još mlađima.

Njihova dvorana stradala je u potresu, obnovljena je zahvaljujući donacijama i sad je ponovno funkcionalna. Imaju problem s teretanom koju planiraju proširiti i pretvoriti ju u prikladnu dvoranu.

Željeli bi napraviti i spavaonice kraj kluba koje bi pretvorili u hrvački centar s vremenom. Iz kojeg bi mogao, nadaju se, doći novi hrvački olimpijski pobjednik za Hrvatsku poslije Vlade Lisjaka.

Lisjak je Petrinjac i osvojio je zlato 1984. na OI u Los Angelesu. Također je ponikao u toj dvorani i također je morao improvizirati, pa to nije teško ni dvojcu iz naše priče.

Više saznajte u prilogu Marka Šepata u videu na početku teksta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider