Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
iznenađenje za mališane

Karla Prodan ostvarila najbolji hrvatski rezultat na Judo Grand Prixu u Zagrebu

Završen je prestižni judaški Grand Prix turnir u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završnog dana IJF Judo Grand Prixa Zagreb 2018 nastupilo je deset hrvatskih judoka, a najdalje je dogurala 20-godišnja Karla Prodan koja je zastala dva koraka od medalje.

Najveće zadovoljstvo priredila je juniorka Karla Prodan u kategoriji do 78 kg, koju je u prvom nastupu čekala puno iskusnija Britanka Powell. To joj nije smetalo i Prodan, koja je povela wazarijem, a nakon što je Britanka uzvratila na isti način, smogla je snage i u posljednjoj minuti borbe drugim wazarijem prošla u četvrtfinale.

Tamo ju je čekala Slovenka Apotekar koja je u većem dijelu napete borbe kontrolirala ritam te slavila wazarijem. U repasažu je hrvatska judašica išla na Njemicu Malzahn, koja je prije dva tjedna osvojila Europski seniorski kup u Saarbruckenu, dok je Karla osvajala Europski juniorski kup u Pecsu. Malzahn je iskoristila iskustvo i s dva wazarija otišla u borbu za medalju.

"Podijeljeni su mi osjećaji. Drago mi je da sam na kraju sedma, ali uvijek idem na medalju i možda sam mogla više protiv Njemice u repasažu. Ipak je ovo seniorska konkurencija i idem dalje trenirati i napredovati," rekla je Karla Prodan.

Uz Prodan je nastupilo još devet hrvatskih judoka, Denis Beljić i Antonijo Garašić Ernješ u kategoriji do 90 kg, Marko Kumrić i Ivan Čović u kategoriji iznad 100 kg, Lea Gobec u kategoriji do 78 kg, te Ivana Maranić, Zrinka Miočić, Ivana Šutalo i Tina Radić koje su nastupile u kategoriji iznad 78 kg.

Ivana Šutalo je upisala prvu pobjedu dana protiv Mađarice Szigetvari u napetom dvoboju koji je vodio do 'golden scora', gdje je Ivana odličnim wazarijem nakon 12 sekundi svladala protivnicu. Nažalost u 2. kolu poražena je od Turkinje Sayitu izjednačenom dvoboju te je završila svoj put u Zagrebu.

Hrvatska judašica Andrea Bekić, koja je nedavno zbog osobnih razloga završila natjecateljsku karijeru, primila je priznanje za sve napravljeno u karijeri od predsjednice saveza Sande Čorak i potpredsjednika saveza Deana Bogića.

Za male judaše iz cijele Hrvatske, Hrvatski judo savez organizirao je u subotu i nedjelju trening sa Shunom Kondom, trenerom hrvatske reprezentacije. Više od 100 mlađih kadeta iz Đakova, Kutjeva, Osijeka i Vinkovaca dva dana je treniralo u pomoćnoj dvorani Arene Zagreb.

Na kraju treninga posjetom su ih iznenadile hrvatske reprezentativke, Barbara Matić, Ivana Šutalo, Karla Prodan i Zrinka Miočić koje su ih pozdravile, fotografirale se, dijelile autograme i prenijele dio iskustava.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider