Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
javila prve dojmove

Hrvaticu mnogi odgovarali, ali ipak je otišla živjeti u Japan: ''Ovo je potpuno drugi svijet''

Karla Klarić podijelila je prve dojmove nakon preseljenja u Japan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karla Klarić, 27-godišnja primačica-pucačica hrvatske odbojkaške reprezentacije, nakon odlaska iz zagrebačke Mladosti ovo je ljeto potpisala ugovor o kojem je dugo sanjala.

Njezin deseti klub u karijeri je Gunma Bank Green Wings iz japanskog grada Maebashi, otprilike sat vremena vožnje udaljen od Tokija. Karla je dosad igrala u Švicarskoj, Rumunjskoj, Francuskoj, Grčkoj i Mađarskoj, a sada stiže u Japan.

''Neizmjerno sam sretna što mi se ostvarila davnašnja želja da zaigram u Japanu. Kada smo ovo ljeto, još za vrijeme priprema s reprezentacijom Hrvatske, započeli s pregovorima nisam uopće dvojila otići ili ne. Iako su me neki i pokušavali odgovoriti, nisam se dala smesti. Još dok sam igrala u švicarskom Volleru, imala sam japansku cimericu pa sam se već tada oduševila njihovom zemljom. A i puno sam pričala o Japanu s Miom Jerkov i Katarinom Barun, koje su tamo igrale i koje su mi dale puno dobrih savjeta. Uostalom, dugo već profesionalno igram odbojku u inozemstvu pa sam spremna na svakojake izazove!'', istaknula je Karla, koja je po dolasku u Japan morala ipak odraditi i preventivnu obveznu dvotjednu karantenu zbog bolesti COVID-19.

Karla je jedina inozemna igračica u klubu s obzirom na to da japanski strogi sportski propisi dozvoljavaju tek po jednu strankinju u svakom klubu, što je još jedan dokaz njezine kvalitete. Odmah po dolasku u Japan otkrila je svoje prve dojmove.

''Osjećam se prekrasno ovdje u Japanu. Sve je super, počevši od toga kako su me prihvatili, do kulture, uvjeta za treniranje, pristupa treningu, organizacije. Ovo je potpuno drugi svijet. S obzirom na to da sam morala odraditi dvotjednu karantenu, tek sam nekoliko dana provela s ekipom, ali je nevjerojatno kako su me ugodno i toplo svi u klubu prihvatili od prvog trenutka. Jako sam sretna što sam ovdje i što ću imati prilike natjecati se u jakoj japanskoj ligi. Veselim se treninzima i početku prvenstva sa svojom novom ekipom.''

Karla se vrlo rano, nakon drugog razreda Sportske gimnazije, otisnula u profesionalne vode. No, cijelo to vrijeme školovanje nije zapostavljala. Nakon odrađene srednje škole, za koju napominje da su joj svi profesori jako izlazili u susret s obzirom na to da je svaka dva mjeseca dolazila nakratko u Zagreb polagati ispite, upisala je i Kineziološki fakultet, na kojem je pri kraju trogodišnjeg studija.

Ovo je ljeto bila u sastavu hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu i još uvijek žali za porazom u osmini finala od Francuske.

''Jako žalim što nismo izborile barem četvrtfinale, mislim da smo imale dobru ekipu za to. Nažalost, u susretu protiv Francuske su naše suparnice u odlučnim trenucima pokazale više hrabrosti, odlučnosti i agresivnosti jer po kvaliteti nisu ničime bolje od nas'', mišljenje je jedne od naših najiskusnijih reprezentativki, koja se zapravo i nije puno naigrala na EP-u.

''Igrala sam koliko sam dobila prilike i mislim da sam odradila svoju minutažu vrlo uspješno. Naravno da mi je žao što nisam igrala više, no poštujem svaku odluku izbornika i uvijek sam se spremna maksimalno podrediti kolektivu'', za kraj je istaknula Karla Klarić iz Japana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider