Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uključite se u kampanju

"Hrvatski vitezovi" postižu sjajne rezultate i zaslužuju vrhunski teren

Savez australskog nogometa Hrvatske pokrenuo je crowdfunding kampanju za uređenje terena pored Kineziološkog fakulteta.

Hrvatska reprezentacija u australskom nogometu (Foto: SANH) (Foto: SANH)

Savez australskog nogometa Hrvatske (SANH) pokrenuo je crowdfunding kampanju za uređenje terena pored Kineziološkog fakulteta. Kampanja je pokrenuta nakon što je u lipnju potpisan ugovor s dekanom KIF-a izv.prof.dr.sc. Tomislavom Krističevićem, kojim je Savez na korištenje dobio površinu pokraj fakulteta na kojoj nam je želja napraviti prvi ovalni teren u Hrvatskoj.

Savez australskog nogometa Hrvatske osnovan je 2013. godine s ciljem bolje promocije ovog sporta, a izgradnja terena je, od samog početka, jedan od primarnih ciljeva. Nadamo se da će naši igrači i igračice, koji godinama bilježe vrhunske rezultate, konačno dobiti priliku trenirati i igrati na vlastitom terenu.

Trenutno u Hrvatskoj postoje tri muška (Zagreb Cvjetno Dockers, Sesvete Double Blues, Zagreb Hawks) i dva ženska kluba (Žkan Sesvete Redlegs i Žkan Zagreb Panthers). Iako igrači i igračice nemaju adekvatni teren za pripremu, svake godine postižu hvalevrijedne uspjehe. Tako su se Zagreb Hawks i Žkan Sesvete Redlegs u lipnju okitili titulom pobjednika Centralno europske lige australskog nogometa (CEAFL) čime su izborili nastup na Ligi prvaka koja se održava sljedeće godine.

Izvrsne rezultate bilježe muška i ženska reprezentacija, Croatian Knights i Croatian Queens. Hrvatska muška reprezentacija aktualni je svjetski prvak u Diviziji 2, a do titule prvaka došla je 2017. godine u Australiji. Knightsi su se u Australiju uputili bez iskustava igranja utakmica na velikom terenu, ali uz podršku australskih Hrvata popeli su se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Najveći uspjeh ženske reprezentacije je brončana medalja s Euro kupa koji se održao 2016. godine u Lisabonu.

Više informacija o samoj kampanji, kao i načinu pomoći, možete saznati putem linka: http://bit.ly/teren-za-australski-nogomet

Službena web stranica Saveza: http://www.sanh.hr/
Službena Facebook stranica Saveza: https://www.facebook.com/footycroatia/
Službena Instagram stranica Saveza: https://www.instagram.com/footycroatia/
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider