Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Derbi sa Srbijom

Josip Pavić: Zasluženo smo u finalu. Ostvarili smo zacrtane ciljeve!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, pobjedom protiv reprezentacije Grčke, plasirala se u finale FINA Svjetskog prvenstva u Kazanju i osigurala izravan plasman na Olimpijske igre Rio 2016.!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dramatična i do posljednje sekunde neizvjesna utakmica završila je izjednačenim rezultatom 10:10 (3:1, 2:3, 3:2, 2:4), a Barakude su Grčku uspješno nadjačale pokazavši se boljima u petercima (5 : 3) te izborile završni rezultat 15 : 13.

Hrvatska protiv Srbije u finalu SP-a: Barakude bolje od Grčke!

Najbolji u hrvatskim redovima bili su Luka Lončar, Petar Muslim, Sandro Sukno i Paulo Obradović s po dva gola, dok su po jedan dali Maro Joković i Luka Bukić. U petercima su Hrvatsku do pobjede vodili Sandro Sukno, Petar Muslim, Maro Joković, Antonio Petković i Anđelo Šetka.

"Odlična i vrhunska utakmica na nivou polufnala Svjetskog prvenstva gdje smo mi vodili kroz cijelu utakmicu, a falilo nam je jedino kako se kaže da zadamo knock out. Grčka se danas pokazala kao vrhunska reprezentacija koja je trideset sekundi prije kraja utakmice uspjela izjednačiti rezultat, a peterci su ipak zasluženo otišli na našu stranu. Kroz regularni dio utakmice ipak smo pokazali da smo bolji od njih i zasluženo prošli u finale. Ostvarili smo ciljeve koje smo zacrtali a to je još jedna medalja i plasman na Olimpijske igre", izjavio je kapetan Josip Pavić.

Hrvatska finalnu utakmicu igra u subotu, 8. kolovoza, u 21 sat po hrvatskom vremenu, sa reprezentacijom Srbije koja je u drugoj polufinalnoj utakmici pobijedila reprezentaciju Italije.

U Rusiji za Hrvatsku, pod vodstvom izbornika Ivice Tucka, igraju: kapetan Josip Pavić, Damir Burić, Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Fran Paškvalin, Anđelo Šetka, Paulo Obradović i Marko Bijač.

Na prošlom Svjetskom prvenstvu u Barceloni, prije dvije godine, Barakude su osvojile brončanu medalju. Današnja pobjeda protiv Grka donijela je Hrvatskoj prvi finale SP-a nakon Melbournea 2007. godine, kad smo osvojili zlato, ali i plasman kao prva hrvatska momčad na Olimpijske igre u Riju iduće godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider