Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lani je bio "nigdje"

Senzacionalna priča: 34 godine nakon oca i sin uzeo zlatnu medalju na Olimpijskim igrama!

Strolzov otac Hubert, koji sada ima 59 godina, nikada nije pobijedio u utrci Svjetskog kupa, ali je u Calgaryu bio olimpijski prvak u slalomu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijski skijaš Johannes Strolz osvojio je olimpijsko zlato u alpskoj kombinaciji, a uspjelo mu je ponoviti ono što je njegov otac Hubert učinio na Zimskim olimpijskim igrama u Calgaryju 1988. godine.

Strolz (29) je četvrto mjesto u spustu sjajnom slalomskom vožnjom pretvorio u zlato ispred Norvežanina Aleksander Aamodt Kildea, koji je zaostao 59 stotinki, dok je bronca pripala Kanađaninu James Crawford (+0.68).

Austrijanac Marco Schwarz, koji ima naslov svjetskog prvaka u kombinaciji, bio je peti, a srebrni s prošlih Igara Francuz Alexis Pinturault je pao u slalomu u očajničkom pokušaju da popravi loš rezultat iz spusta.

Strolz prije godinu dana ispao iz reprezentacije

U proljeće 2021. Strolz je ispao iz austrijske reprezentacije i od tada je morao sam brinuti o pripremama i treninzima, a sam priprema skije. Strolz je svojom prvom pobjedom u Svjetskom kupu, koju je senzacionalno ostvario u siječnju na slalomu u Adelbodenu, ipak opet ušao u austrijsku reprezentaciju, iako je FIS bodove, potrebne za spust, dobio dan prije isteka roka na utrci u Europskog kupa u Trevisu.

Strolzov otac Hubert, koji sada ima 59 godina, nikada nije pobijedio u utrci Svjetskog kupa, ali je u Calgaryu bio olimpijski prvak u slalomu.

Ukupno je na startnoj listi bilo samo 27 skijaša, a utrku je završilo samo 17 u disciplini koja se već dvije godine ne vozi u Svjetskom kupu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider