Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Jesu li najbolje godine Blanke Vlašić prošle?

Blanka Vlašić odgovorila je analitičaru NBC-a koji smatra da više nema izgleda oboriti svjetski rekord...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedavno je Dwight Stones, sportski analitičar američke televizijske postaje NBC-a, zaključio da hrvatska visašica Blanka Vlašić više nema šanse za dostizanje svjetskog rekorda.

Kada budem stalno skakala preko 205 centimetara, znat ću da sam na dobrom putu za rušenje svjetskog rekorda

Stones nije u negativnom kontekstu govorio o rezultatima i uspjesima najbolje svjetske visašice. Dapače. Ponovio je da su njene pobjedničke serije blistave, da je osvajala sva uglednija svjetska zlata (osim Olimpijskih igara), ali i da ima realnu šansu popraviti to za dvije godine na Igrama u Londonu. No, mišljenja je da svjetski rekord Bugarke Štefke Kostadinove (209 centimetara) nikada neće dohvatiti.

'Ima 27 godina i teško je očekivati toliko visoki uzlet i obaranje svjetskog rekorda,' rekao je Stones i nastavio:

'Definitivno o njoj možemo govoriti kao o jednoj od najvećih, ali mislim da su najbolje godine iza nje.'

No, splitska atletičarka ne misli tako, pa je Universal Sports, dio NBC televizije, dobio i odgovor iz njenih usta:

'Garantirano ne, sto posto mogu reći da ono najbolje nije iza mene. Mislim da je sve u pitanju kako trenirate i kakav ste plan napravili. Znam da od početka moje profesionalne karijere treniram iznimno pametno i polako. Cijeli moj tim, predvođen ocem, ima razrađeno sve u detalje. Smanjivali smo pritisak malo po malo i silno se trudili da izbjegnem ozljede,' počela je priču Blanka Vlašić i nastavila:

'Velika je pobjeda što stvarno nemam pojma kako izgleda velika i teška ozljeda. Ja nisam bila pošteno ozlijeđena u karijeri koja je sada već duga.'

Blanka se okrenula lovu na Štefku.

'Ne vjerujem u stereotipe i svatko od nas ima svoju karijeru i svoje puteve. Štefka je oborila rekord kada je imala 23 ili 24 godine, no ona je svu sebe dala na početku karijere. Ponavljam, moje je put sporiji i laganiji. Ja imam dosta toga što još nisam iskusila. Radujem se što ne žurim i znam da mogu napredovati.'

Hrvatska visašica je i obećala:

'Kada budem stalno skakala preko 205 centimetara, kao što sad bez većih problema idem preko 200 centimetara, znat ću da sam na dobrom putu za rušenje svjetskog rekorda. A, nisam uopće daleko od toga,' završila je Blanka Vlašić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider