Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pa na trening

Zlatna Barakuda vlada splitskim Lovretom: "Odlučili smo preko noći, prijavili se i dobili većinu"

Malo više od dva tjedna prošlo je od osvajanja svjetskog vaterpolskog zlata. Reprezentativci su nakon slavlja malo i odmorili, a sad slijedi povratak klupskim obavezama. Na poljudskim bazenima iako se već ozbiljno radi, čestitke i dalje stižu, a kako i ne bi kad u vaterpolo klubu Jadran igra čak sedam reprezentativaca. Nastupaju pod paskom Jure Marelje, koji je i pomoćnik Ivice Tucka u reprezentaciji. Bili smo u Splitu na jedan dan s osvajačima svjetskog zlata.

U splitski kvart Skalice u 8:30 ujutro točno na vrijeme stiže predsjednik Vijeća gradskog kotara Jerko Marnić Kragić. Član Barakuda od 2022. vlada splitskim Lovretom.

"Išli smo sa željom da napravimo nekakve promjene, znali smo da možemo napraviti velike promjene, da smo utjecajni u ovom kotaru i eto tako, uz priču oćemo li ili nećemo, odlučimo preko noći i prijavimo se. Od sedam vijećnika dobili smo tri mjesta, tako da je to nekakva većina“, rekao je Jerko Marinić Kragić.

I koje ste promjene napravili?

"Napravili smo dosta, prije svega najvažnija je bila sigurnost. Najviše smo se borili za dovođenje ležećih policajaca koje nitko nije mogao dovesti otkad postoji ovaj kvart. Taman smo obnovili ovo igralište, iako nisam baš zadovoljan kako to izgleda, morat ćemo neke stvari malo doraditi.“

Planova je i dalje mnogo. Od sportskih prostora za druženje djece, do svjetleće signalizacije. No, ništa manje posla nakon obilaska Skalica ne čeka ga ni na treningu Jadrana na poljudskim bazenima. Iako treninzi još uvijek počinju uz čestitanja, jer su se trener Jure Marelja, trener vratara Renco Posinković i sedmorica igrača iz Dohe vratili sa svjetskim zlatom, najvažniji dio klupske sezone tek počinje.

"Mislim da smo plasmanom u osam izvršili ovu prvu europsku zadaću, ali težit ćemo plasmanu među četiri, jer na to nas obavezuje broj igrača u klubu koji je takve kvalitete da to zaslužuje“, rekao je Jure Marelja.

Jedan od junaka polufinala i finala u Dohi Jadranov je vratar Mate Anić kojem, kaže, suigrači ni sada zbog sjajnog nastupa ipak ne gledaju kroz prste.

"Ha, ha nema toga sad sam na još većoj vjetrometini. Ništa, ovo treba zaboraviti, sad je klub na prvom mjestu, sezona, liga prvaka i ciljevi kluba.“
Uz Marinića Kragića i Anića u reprezentativnom pogonu još od prosinca su i Biljaka, Butić, Fatović, Harkov i Josip Vrlić. No, trener Marelja ne bi trebao imati problema s motivacijom u klupskom bazenu.

"Čak smo se malo i zaželjeli jer smo sedam, osam dana bili po nekim feštama, zabavama, slavljima. Tako da smo se svi željeli vratiti u bazen, u našu rutinu, ovako smo mirniji“, rekao je Zvonimir Butić.

"Najbitnije da zaboravimo prije svega to svjetsko i što prije uđemo u klupske obaveze to će bit lakše“, kaže Josip Vrlić.

Za nastavak sezone spreman je i najbolji strijelac Hrvatske iz Dohe Loren Fatović. U lipnju prošle godine iz dubrovačkog Juga, gdje je bio kapetan, stigao je u Jadran. Sad ga za tjedan dana upravo protiv bivše momčadi čeka utakmica Super kupa.

"Već će to bit četvrta utakmica protiv Juga tako da sam se i ja naviknuo . Iskreno, prva mi je bila malo čudna, igrali smo u Dubrovniku, ali nakon toga sve je nekako lakše. Mislim, to je u sportu sasvim normalno da se mijenjaju sredine. Tako da me vrhunski primila ekipa, doista sam sretan i zadovoljan“, rekao je Loren Fatović.

Odličan nastup u Dohi imao je i Konstantin Harkov.

"Sad se okrećemo prema našim obavezama u klubu. Sve stavljamo sa strane i borit ćemo se za Ligu prvak i Superkup, tako da je Doha prošlost, idemo dalje.
Dalje je krenuo i jedini Jadranov reprezentativac koji je zbog ozljede prvenstvo u Dohi gledao s tribina Luka Bukić.

"Taman sam se šalio bio s nekim igračima da je lakše igrati nego gledat. Veća je nervoza kad gledaš, kad igraš, zaboraviš na neke stvari, ali zanimljivo je bilo gledat iz neke druge perspektive.“

Bukić se vratio treninzima gdje će uz zlatne suigrače, pod ravnanjem trenera Marelje i pod klupskom kapicom pokušati doći do novih trofeja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider