Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U INAT PODCJENJIVANJIMA

VIDEO Hrvatski junak otvoreno za Dnevnik Nove TV: "Motivirala su nas podcjenjivanja, za zlato ćemo poginuti u bazenu"

Jerko Marinić Kragić bio je junak polufinalne utakmice Europskog prvenstva u svom Splitu.

Četiri pogotka ugradio je Jerko Marinić Kragić u veliku pobjedu Hrvatske vaterpolo reprezentacije nad Italijom, koju su Barakude ostvarila u polufinalnoj utakmici Europskog prvenstva.

No, član splitskog Jadrana ne vidi samog sebe kao junaka, nego smatra da je on samo odradio svoj dio posla u onome što je zapravo djelo cijele momčadi. To je i potvrdio u razgovoru koji je za Dnevnik Nove TV odradio s novinarom Ivanom Forjanom.

Ne smatra se herojem, momčad je na prvom mjestu

"Ne bih rekao da sam heroj. Rekao bih moja dobra utakmica, ali gleda se ekipa, a ekipa je pobijedila. Hrvatska je u finalu. Bila je to, što se nas tiče, jedna velika utakmica i mislim da smo zasluženo u finalu", rekao je Jerko, ipak se kratko okrenuvši na sebe:

"Što se mene tiče, obzirom na važnost mi je ovo svakako jedna od boljih utakmica u karijeri i drago mi je da sam svojim doprinosom uspio pomoći da se dođe do finala."

Utakmica je bila tvrda, reklo bi se "na nož", ali takva drama se zapravo i očekivala, što je Jerko iz svog iskustva već osjetio te je isto tako i potvrdio.

"Mi smo očekivali da će biti takva utakmica. Sve dosadašnje utakmice s Talijanima, koje smo igrali u pripremnom periodu, bile su na gol i lomile se u posljednjih par minuta. Tako da smo to očekivali i ovdje. Nadali smo se da ćemo prije prelomiti utakmicu, ali mislim da ne može slađe od ovoga", rekao je nakon utakmice, kada je jasno da je upravo ovako bilo najuzbudljivije.

Mnogi su ih unaprijed otpisali

Nakon polufinala Svjetskog prvenstva u Budimpešti, ova nova reprezentacija Hrvatske došla je do finale Europskog prvenstva. Tamo su ostali bez medalje, a ovdje su osigurali minimalno srebro.

Posebno vrijedno ako se zna da su ih mnogi poznavatelji vaterpola još prije Budimpešte otpisali kao generaciju koja ne može ponoviti uspjehe nekih prethodnih. 

"Naravno da su nas motivirale priče o tome kako nismo ekipa koja može kontinuirano igrati polufinala velikih natjecanja. Mogu reći da nas je to pogodilo i držalo nas je od početka. Nažalost, na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti nismo uspjeli doći do medalje, ali sad imamo priliku to ispraviti. Doći do medalje, do koje smo došli, ali nas zanima zlato. Bio je jedan ogroman motiv. Svi smo željeli i želimo pokazati koliko ova reprezentacija vrijedi i mislim da smo demantirali sve koji su takve stvari pričali o nama", s osmijehom na licu rekao je prezadovoljni hrvatski šuter s pravim topom u desnoj ruci.

Još jedna priča koja ovih dana ne može biti izbjegnuta je fenomenalna atmosfera u krcatoj Spaladium Areni.

"Ovo je neopisivo, igrati pred devet tisuća ljudi i da neka pozitivna energija koja prolazi kroz dvoranu je čudo. Ja se mogu samo svima zahvaliti i pozvati da u utakmici koja nam slijedi, za to najveće postolje, da bude još bolji dekor i još bolja atmosfera te da zajedno dođemo do pobjede", glasio je komentar i poziv, dok je na kraju stiglo i obećanje:

"Možemo samo reći da ćemo dati sve od sebe i da ćemo ako treba poginuti u bazenu. Ide se po zlato, nema nikakvih kalkuliranja. Zlato je cilj i kako god došli do njega, bit će dobro."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider