Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo Filipe!

Uspjeh karijere hrvatskog jedriličara: Jurišić uzeo srebro na Europskom prvenstvu!

Naslov europskog prvaka osvojio je Britanac Michel Beckett (43), Jurišić je bio drugi sa 71 bodom, a treći je Mađar Jonathan Vadnai (75).

Jedrenje (Foto: Srećko Niketić/Pixsell)

Hrvatski jedriličar Filip Jurišić, član splitskog Mornara, osvojio je u subotu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu olimpijske klase YLCA 7, koja se nekad zvala Laser, u bugarskoj Varni.

Naslov europskog prvaka osvojio je Britanac Michel Beckett (43), Jurišić je bio drugi sa 71 bodom, a treći je Mađar Jonathan Vadnai (75).

Splićanin je uoči subote, kada je na rasporedu bio samo jedan plov, bio treći u ukupnom poretku. U subotu je bio 12., ali su njegovi rivali bili lošiji, Mađar Vadnai zauzeo je 18. mjesto, a Cipranin Pavlos Kontides 17. (78.8).

Filip je prije godinu dana na Europskom prvenstvu u Gdanjsku zamalo izgubio odličje i završio je prvenstvo kao četvrti, a ovo srebro mu je najveći uspjeh u karijeri.

Nema Stipanovića, ali tu je pregršt hrvatskih predstavnika

U Varni nema dvostrukog osvajača srebra na olimpijskim igrama Tončija Stipanovića, a od preostale dvojice hrvatskih predstavnika, Bruno Gašpić je ukupno na 27. mjestu, a Alec Cvinar na 79. poziciji u konkurenciji 98 jedriličara.

U ženskom Laser Radialu (YLCA 6) hrvatska olimpijka Elena Vorobjeva zauzela je osmo mjesto sa 182 boda, dok je naslov europske prvakinje osvojila Poljakinja Agata Barwinska (67). Hrvatsku je u Varni predstavljalo još pet jedriličarki. Sandra Lulić je zauzela 28. mjestu, Ursula Balas 51., Karla Šavar je prvenstvo završila na 57. mjestu, Carla De Carina na 63. mjesto, a Nika Manestar na 65. mjestu.

U neolimpijskoj klasi YLCA 6 za jedriličare do 21 godine Stipe Gašpić je osvojio je naslov europskog prvaka sa 18 negativnih bodova. Drugi je Ukrajinac Oscar Madonich sa 53 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider