Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Strah od novog vala

Više od 70 posto Japanaca traži novu odgodu Olimpijskih igara

Većina Japanaca smatra kako su OI preveliki rizik za zdravlje građana, pa traže odgodu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više od 70 posto anketiranih Japanaca traži otkazivanje ili novu odgodu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, pokazalo je istraživanje japanske agencije Kyodo News nešto više od 100 dana prije planiranog početka igara.

Istraživanje je pokazalo da 39,2% želi otkazivanje Igara, a 32,8% njihovu odgodu. Samo 24,5% ispitanika želi da se najveći svjetski sportski događaj odvija prema rasporedu.

Čak 92.6 posto anketiranih stahuje kako bi održavanje OI i POI moglo izazvati novi val pandemije koronavirusa, a oko 60 posto je nezadovoljno napredovanjem i distribucijom cijepljenja protiv covid-19. Do sada je samo 0,4 posto Japanaca potpuno cijepljeno.

Započele pripreme za Olimpijske igre

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) i japanski organizatori morali su zbog pandemije koronavirusa odgoditi Olimpijske igre u Tokiju 2020 za godinu dana, a uvodna svečanost Olimpijskih igara tako je zakazana za 23. srpnja.

Tokio je u ponedjeljak započeo jednomesečno razdoblje strožih mjera kako bi se spriječila pojava četvrtog vala infekcija COVID-19.

gol expired Svi pričaju kako se Maksimir urušava, a pogledajte što se događa s Poljudom divider

Nakon što je povišena razina upozorenja, guvernerka Tokija može odrediti kraće radno vrijeme barova i restorana, zajedno s kaznama za prekršitelje i naknadom za one koji to poštuju.

Pozvala je stanovnike da izbjegavaju putovanja koja nisu nužna i da se pridržavaju društvene distance.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider