Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Japanci zabrinuti

Ako i drugi razmišljaju kao Đoković, neće vidjeti Olimpijske igre sljedeće godine

Mnogi svjetski laboratoriji rade na pronalaženju cjepiva i lijekova protiv bolesti od koje je u svijetu već umrlo više od 200.000 osoba

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Japanske udruge medicinara (JMA) Yoshitake Yokokura izjavio je u utorak kako će biti vrlo teško za Japan organizirati Olimpijske igre 2021. godine ukoliko se ne pronađe efikasno cjepivo protiv COVID-19.

"S obzirom na trenutačnu situaciju, ne vjerujem kako ćemo moći ukinuti izvanredno stanje u čitavoj zemlji. Nije na meni da odlučujem hoće li Japan ugostiti Olimpijske igre sljedeće godine, ali smatram kako će to biti težak zadatak ako se ne pronađe efikasno cjepivo", izjavio je Yoshitake Yokokura.

Mjeseci će još proći...

Mnogi svjetski laboratoriji rade na pronalaženju cjepiva i lijekova protiv bolesti od koje je u svijetu već umrlo više od 200.000 osoba, no za potvrdu njihove efikasnosti potrebno je provesti opsežna klinička testiranja, odnosno mogli bi proteći mjeseci prije no što ona budu dostupna diljem svijeta.

Međutim, ostat će pitanje što će biti onog trenutka kad cjepivo i bude pronađeno, jer postoji veliki broj sportaša koji se neće htjeti zdravi cijepiti. Prvi je o tome nedavno progovorio Novak Đoković što je izazvalo lavinu reakcija.

Iako broj oboljelih od koronavirusa u Japanu pada iz dana u dan, premijer Shinzo Abe proglasio je izvanredno stanje u čitavoj zemlji do 6. svibnja.

Odgoda Olimpijskih igara, koje su se trebale održati ovoga ljeta, za jednu godinu već je označila jak financijski udarac za organizatore koji su potrošili više od 13 milijardi dolara u pripremama za taj događaj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider