Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
od 10. do 17. rujna

Janica Kostelić, Marija Crnković i sportske zvijezde predstavili Europski tjedan sporta

Hrvatska brojnim aktivnostima obilježava drugi po redu Europski tjedan sporta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportsko – edukativne aktivnosti očekuju nas od 10. do 17. rujna. Ovogodišnji Europski tjedan sporta u Hrvatskoj će se obilježiti u brojnim gradovima, aktivnostima namijenjenim svim dobnim skupinama. Podsjetimo, zaostajemo po aktivnosti građana u odnosu na druge zemlje Europske unije, a svjesni smo činjenice kako svakodnevno bavljenje tjelesnom aktivnošću produljuje životni vijek čovjeka te ima pozitivan učinak na zdravlje.

Kako bi promijenili loše statistike, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao nacionalni koordinator provodi projekt Europske komisije koji su u Zagrebu predstavile Janica Kostelić, pomoćnica ministra i Marija Crnković, koordinatorica projekta.

«Pozivamo sve građane na aktivnost i bavljenje sportom. Izaberite oblik treninga koji vama najbolje odgovara, posvetite se barem pola sata dnevno sebi i svom tijelu. Na taj ćete način prevenirati bolesti i biti sretniji!» - izjavila ja Janica Kostelić i dodala: «Projektom Europski tjedan sporta želimo potaknuti cijelu Hrvatsku da prepozna problem neaktivnosti i da damo rješenja kako bismo kao nacija bili zdraviji i živjeli duže!»

Europska komisija pokrenula je prošle godine ovu inicijativu kako bi Europljane potaknula na aktivnost i bavljenje sportom. Ovogodišnji Tjedan počinje velikim otvaranjem na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana kada će građani u subotu, 10. rujna trenirati uz projekt Aktivna Hrvatska, ali se u isto vrijeme upoznati i s brojnim sportovima i klubovima koji će biti predstavljeni u terminu od 12 do 20 sati tog dana.

«Europski tjedan sporta ove godine počinje u Zagrebu. Mjeseci koji su pred nama do samog početka biti će iskorišteni kako bismo educirali što veći broj naših građana o ovom problemu. Odabirom aktivnosti naglasak stavljamo na sve dobne skupine. Izrazito je važno prepoznati i prihvatiti aktivnost kao zalog bolje budućnosti!» - ističe Marija Crnković i dodaje: «Počinjemo u Zagrebu na Trgu dr. Franje Tuđmana , nastavljamo u školama, tvornicama, Karlovcu i Dubrovniku u kojem ćemo završiti ovogodišnji tjedan uz vodene sportove!»

Predstavljanje Europskog tjedna sporta podržali su i posebni izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović za zdravlje i sport dr.sc. Tomislav Madžar, dr.med., rukometni reprezentativac Filip Ivić, košarkaš Cibone Filip Krušlin, gimnastičar Marijo Možnik, hokejaši Medveščaka Matija Miličić i Tomislav Zanoški te svjetski prvak u veslanju Valent Sinković.

Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Okuplja pojedince, tijela sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknuo je Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te im brojnim inicijativama i akcijama na lokalnoj razini omogućuje više vježbanja u svakodnevnom životu.

 

 

 

 

Program Europskog tjedna sporta 2016.

Zagreb, 10. rujna
Prezentacija sportova i sportskih aktivnosti, od 12 do 21 sat
Trening građana, nacionalni projekt Aktivna Hrvatska, u 16 sati
Zabavni program u organizaciji plesnih klubova, od 19.30 sati

Zagreb, 13. rujna
Tvornica, vježbanje na radnom mjestu

Zagreb, 15. rujna
Prezentacija tjelesne aktivnosti u školama

Karlovac, 16. rujna
Obnova odabranog košarkaškog igrališta, sportski dan s djecom

Dubrovnik, plaža Banje, 17. rujna
Promocija „Sportova na vodi”, uz brojne ostale sportske aktivnosti

Fokus tema SPORTSKI KLUBOVI & FITNESS CENTRI
10 - 17. rujna svi Fitness centri u Hrvatskoj
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider