Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
povratak majstora

Senzacionalno pojačanje Hrvatske na Euru: Oprostio se 2018., igra već sutra

Jakov Gojun, Tomislav Severec i Dominik Kuzmanović dolaze na Euro 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska sutra igra protiv Ukrajine u trećem kolu Europskog prvenstva. Izbornik Hrvoje Horvat odlučio je priključiti trojicu novih za nastavak natjecanja.

Trenutno su petorica izvan sastava zbog zaraze koronavirusom pa je Horvat pozvao Jakova Gojuna, Tomislava Severeca i Dominika Kuzmanovića.

Povratak ministra obrane

Senzacionalan je to povratak Jakova Gojuna koji se s 35 godina vraća u reprezentaciju. Splićanin se oprostio još davne 2018. nakon Eura u Hrvatskoj, prošlo je čak četiri godine od njegovog zadnjeg nastupa, ali očito se dogovorio s Horvatom i presudila je ljubav prema Hrvatskoj.

gol expired Ovdje će Hrvatska igrati drugi krug Eura: Jeste li vidjeli ljepšu dvoranu? Ima kapacitet 20 tisuća divider

Gojun danas igra za PPD Zagreb i može biti od velike koristi za obranu hrvatske na Euru. Gojun ne igra napad, specijalist je za obranu, u najboljim godinama karijere bio je jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu, a njegovo iskustvo će sigurno pomoći.

Tko su Severec i Kuzmanović?

Tomislav Severec je lijevi vanjski iz Nexea, Horvat ga jako dobro poznaje jer ga je trenirao u klubu, a ima 25 godina. Dolazi iz Brckovljana pored Dugog sela. Rukometom se bavi od malih nogu. Prve rukometne korake napravio je u mjesnom klubu RK Polet Stančić, te je kasnije nastupao za MRK Dugo selo i RK Umag.

gol expired Hrvatski junak Šunjić je birao između utakmice i ispita matematike, a igra drugoligaški rukomet divider

Dominik Kuzmanović ima tek 20 godina, a igra na poziciji golmana i dolazi kao treća vratarska opcija na Euru. Igra također za Nexe. Rukometom se bavi od pete godine i višestruki je prvak Hrvatske na kadetskoj razini. Rodom je iz Dugog Sela pa su Severec i Kuzmanović udaljeni tek nekoliko kilometara.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider