Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Konačno u svome bazenu

Jadran nakon 24 godine u Ligi prvaka

Splitski Jadran jedan je od tri hrvatska kluba koji ove sezone igra vaterpolsku Ligu prvaka.

Jadran Split - Jug CO (Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL)

A sada vas vodimo na Poljud, ali ne na stadion već na obližnji kompleks bazena, u kojem nakon četvrt stoljeća ponovno stanuje euroligaš. Splitski Jadran jedan je od tri hrvatska kluba koji ove sezone igra vaterpolsku Ligu prvaka, unatoč tome što proteklih mjeseci njegovi igrači nisu imali gdje trenirati.

Splitskim bazenom ponovno pliva europska vaterpolska elita! Nakon 24 godine čekanja, vaterpolisti Jadrana izborili su plasman u Ligu Prvaka. Pitali smo kapetana Anđelka Šetku što stoji iza ovog povijesnog uspjeha?

"Spoj mladosti i iskustva! Većinom su to igrači iz Splita samog tu i sigurno da je njima isto puno značilo što smo sa splitskom momčadi uspjeli to napraviti", kaže Šetka.

Ova mlada momčad natjecanje u skupini otvorila je s dva poraza. U prvom su ostali za gol kratki na teškom gostovanju u Mađarskoj.

Trener Jadrana Ivan Asić ističe:
"To su praktički sve igrači koje oni gledaju na televiziji i sigurno da je za njih to jedan veliki izazov da vide gdje su i što još moraju raditi da dođu na taj nivo."

Drugi poraz posebna je priča - na papiri su bili domaćini, a u praksi igrali u Gružu i izgubili od Juga. Razlog je taj što se od početka ljeta poljudski bazeni, koje dijele s još dva splitska kluba, energetski obnavljaju - pa Jadranaši posljednjih mjeseci ne samo da nisu imali gdje igrati, nego ni trenirati!

"Svaki dan putujemo u Makarsku ili Kaštela, idemo na pripreme u Herceg Novi i Dubrovnik i tako dalje. I to nas spašava da prebrodimo taj nedostatak bazena. Jer nije svejedno trenirati jedanput ili dvaput dnevno, pogotovo u bazenu kao u Kaštelima gdje ne možemo golove spustit dole", kaže Asić.

Tek su prije desetak dana dobili pristup prvom od obnovljenih poljudskih bazena.

"Nakon 5 mjeseci koliko je trajala renovacija, Jadranaši će večeras odraditi svoj prvi trening u ovom bazenu, gdje će ubuduće igrati domaće utakmice. Kao što možete vidjeti - završni radovi još uvijek traju, a splitska publika svoje će vaterpoliste premijerno moći vidjeti sredinom studenog kada dvaput u goste stiže zagrebačka Mladost. Prvi put u sklopu regionalne lige, a 4 dana kasnije u sklopu Lige Prvaka.

"Uvjeren san da će i Split prepoznat to što smo mi napravili i da će nam dati ruku u ovom našem pohodu", kaže Šetka.

Pohod na europsku titulu Jadran je dvaput uspješno izvršio 1992. i 1993. Te su godine zlatnim slovima upisane u povijest kluba.

Albert Pavlović, predsjednik VK Jadran:
"To nam i je jedan od sportskih ciljeva da ta mladost i ta djeca vide kakav Jadran može biti. I bit će!"

Bit će nešto i od hrvatskog klupskog vaterpola, jer uz Jadran u skupinama Lige prvaka su Mladost i Jug. Tri kluba među 16 najboljih u Europi, čini se kao sjajan temelj za neke - nove naslove.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider