Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Težak protivnik u četvrtfinalnu

Tucak nakon poraza od Španjolske: "Za nas tek sad počinju Olimpijske igre, čeka nas raj ili pakao"

U posljednjem kolu skupine B Španjolska je svladala Hrvatsku s 8:4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Igrali smo da pobijedimo, ali smo odigrali jako loše", kazao je nakon poraza od Španjolske na Olimpijskim igrama u Tokiju izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u susretu posljednjeg, 5. kola skupine B olimpijskog turnira u Tokiju izgubila je od Španjolske s 4:8 (1:2, 0:1, 2:4, 1:1) te se tako u četvrtfinale plasirala kao drugoplasirana.

"Igrali smo da pobijedimo, ali smo odigrali jako loše. Ne možemo je sada baciti pod tepih s mišlju da nije bitna, ali nismo igrali dobro. Jako loša energija od samog početka, jako loš odabir opcija u napadu, a razbranili smo njihova vratara, pogađali smo ga svugdje, u bubrege, srce, samo ne u gol", rekao je Tucak pa dodao.

"Vjerojatno smo u glavama imali već odrađenu ovu utakmicu i to je prvo što ću sada raspraviti s igračima. Olimpijske igre tek sada počinju za nas", kazao je.

Španjolska je tako osvojila prvo mjesto u skupini s pet pobjeda iz pet susreta, Hrvatska je završila kao druga sa šest bodova, koliko je skupila i treća Srbija, ali Hrvatska je druga zbog pobjede u međusobnom susretu, dok je plasman u četvrtfinale iz ove skupine osigurala Crna Gora s četvrte pozicije s četiri boda.

Hrvatska će tako u srijedu u četvrtfinalu igrati protiv aktualnog europskog prvaka Mađarske koja je završila na trećem mjestu u skupini A, dok će Španjolska igrati protiv SAD-a. Preostala dva para četvrtfinala su Grčka - Crna Gora i Italija - Srbija.

Termini doigravanja susreta bit će objavljeni kasnije.

"Mađari su nam najbitnija utakmica na Igrama. Ili te vodi u raj ili u pakao. Vjerujem da snagu i kvalitetu imamo za sraz protiv iznimno kvalitetnog protivnika. A što je bio bolji odabir u četvrtfinalu, tek će se vidjeti", zaključio je Tucak.

Jedini dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Luka Bukić, a po jedan gol dali su Marko Macan i Loren Fatović, dok je dva gola za Španjolsku postigao Alvaro Granados.

"Malo smo lošiji ušli u utakmicu, u napadu smo bili nervozni, ali je i njihov vratar odlično branio. Uvukla se nesigurnost i izgubili smo. Mađare poznajemo dobro, sparirali su nam ovo ljeto. Stvarno su jaka momčad, ali sad imamo dva dana da se pripremimo za njih", riječi su najboljeg strijelca Hrvatske Luke Bukića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider