Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svaka mu čast

Izbacili su ga iz reprezentacije Hrvatske, mora se sam financirati, a danas je pokazao koliko vrijedi

Veličanstven rezultat hrvatskog skijanja, dan za povijest!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sva četvorica hrvatskih reprezentativaca izborili su nastup u drugoj vožnji slaloma za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, a najbolji je bio Filip Zubčić na desetom mjestu, koji je za vodeći, Francuzom Clementom Noelom zaostao jednu sekundu.

Istok Rodeš je s brojem 33 imao 18. rezultat prve vožnje uz zaostatak od 1.90 sekundi za vodećim, a hrvatsko slavlje upotpunili su svojim nastupima Matej Vidović sa startnim brojem 52 i Samuel Kolega koji je na stazu išao kao 53.

U vrlo zahtjevnim uvjetima na Crvenom spustu Vidović je uspio skijati kao da je staza u idealnom stanju i sa zaostatkom od 2.05 sekundi došao do 21. mjesta, dok je Kolega bio 45 stotinki sporiji što je bilo taman dovoljno za 30.

gol expired Veličanstvenom nastupu Zubčića priključili se Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega! Imat ćemo četvoricu Hrvata u drugoj vožnji! divider

Priča dana svakako je Matej Vidović kojeg je Hrvatski skijaški savez izbacio iz reprezentacije jer nije bio ''dovoljno dobar''.

Vidović je prije dvije godine bio možda i najbolji hrvatski skijaš s najboljom formom, osvojio je Europski kup i otvorio dodatne kvote za slalom, a redovno je osvajao bodove u sezoni 2018./2019.

Razmišljao je o kraju karijere s 27 godina

Dvije godine kasnije od sjajne sezone Vidović je ostao bez mjesta u reprezentaciji, ozbiljno je razmišljao o kraju karijere s 27 godina, ali odlučio je sve novce koje je zaradio uložiti u ovu sezonu i na kraju mu se isplatilo da pokaže kako Hrvatski skijaški savez mora računati na njega i pomoći mu što više.

''Jako mi je drago zbog Mateja. Odskijao je fenomenalno, ove godine si je sve sam financirao, to je u skijanju stvarno jako teško'', rekao je hrvatski skijaš Elias Kolega u emisiji HRT-a i krenuo plakati.

''Ispričavam se gledateljima, ne znam hoću li plakati ili se smijati. Pokazao je nevjerojatnu vožnju i volju, borio se do zadnjeg daha. Na rubu sam suza'', rekao je Kolega čiji je brat Samuel završio 30. u prvoj vožnji i ostvario rezultat karijere.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider