Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
još šest mjeseci

Izabran slogan Olimpijskih igara u Tokiju

Odbor koji su činili bivši sportaši i drugi sportski radnici izabrao je taj slogan u nadi da će potaknuti ljude različita podrijetla da prihvate jedni druge i da se povežu putem emocija, stoji u priopćenju organizacijskog odbora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slogan Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje se ovo ljeto održavaju u Tokiju bit će "Ujedinjeni osjećajem", objavio je u ponedjeljak organizacijski odbor.

Odbor koji su činili bivši sportaši i drugi sportski radnici izabrao je taj slogan u nadi da će potaknuti ljude različitog podrijetla da prihvate jedni druge i da se povežu putem emocija, stoji u priopćenju organizacijskog odbora.

Deseta tenisačica svijeta Naomi Osaka, koja je rođena u Japanu od majke Japanke i oca Haićanina, ali je živjela u SAD-u, predstavila je slogan u posebnom videospotu.

"Svi smo različiti, a onda opet isti", govori Osaka u videospotu koji je prikazuje kako ulazi na novi Nacionalni stadion okružena različitim navijačima.

Ljetne olimpijske igre u Tokiju, 32. po redu, održavat će se od 24. srpnja do 9. kolovoza. To je drugi put da je Tokio domaćin Olimpijskih igara nakon 1964. i četvrti puta da se igre organiziraju u Japanu nakon Zimskih olimpijskih igara 1972. u Sapporu i 1998. u Naganu.

Oko 10.000 sportaša iz više od 200 zemalja natjecat će se u rekordna 33 sporta na Olimpijskim igrama koje se održavaju od 24. srpnja do 9. kolovoza.

Nakon 2008. godine na Igre se vraćaju bejzbol i softball, a prvi će put biti održana natjecanja u karateu, sportskom penjanju, surfanju, skateboardu te u sklopu košarkaških natjecanja basket 3x3 i u sklopu biciklizma madison i freestyle BMX. Mješovite muško-ženske kategorije uvedene su u atletici, plivanju, stolnom tenisu, streljaštvu, triatlonu i džudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider