Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Ivica uspješno operiran u Baselu, koljeno spremno za nove izazove

U klinici Bruderholz u Baselu najboljem hrvatskom skijašu Ivici Kosteliću iz desnog koljena uklonjeni komadići hrskavice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon jučerašnjih dijagnostičkih pregleda Ivici Kosteliću je danas ujutro operirano desno koljeno u klinici Bruderholz u Baselu, od strane liječničkog tima u sastavu prof.dr. Niklaus Friedrich i umirovljeni prof.dr. Werner Műller, koji je posebno zbog Ivice Kostelića ponovno ušao u operacijsku salu.

>> Ivica Kostelić mora na novu operaciju

Za sada vrlo grube prve procjene govore da Kostelić mogao početi trenirati u slijedećih 3-5 tjedana

Kao što je i bio jučerašnji plan, detaljna odluka o tijeku i vrsti operacije bila je donesena tek kad se danas artroskopski ušlo u koljeno, te je odlučeno da se fabela ne dira, jer je ocjena liječnika da ne smeta kretanju koljena, već dapače čini potporu koljenu u nekim situacijama, te je napravljena samo toaleta koljena kojom su uklonjeni komadići hrskavice iz koljena koji su ograničavali kretanje koljena i kako bi se postiglo da Ivica ima punu ekstenziju i fleksiju koljena.

Prema procjenama liječnika to je bila najbolja odluka, koja je u ovom trenutku bila potrebna kako bi Ivica Kostelić dočekao spreman slijedeću sezonu. Liječnicima je za sada vrlo teško prognozirati točno trajanje rehabilitacije i točan datum povratka na snijeg, jer će to dosta ovisiti o brzini smanjenja bolova u koljenu slijedećih dana, a za sada vrlo grube prve procjene govore da bi to moglo biti u slijedećih 3-5 tjedana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider