Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prepričao detalje iz Rotterdama

Izbornik Tucak poslije dramatično izborenog plasmana na Olimpijske igre: "Ovo je nešto nedoživljeno"

Hrvatski vaterpolisti u neviđenoj drami uspjeli su izboriti plasman na Olimpijske igre, a izbornik Ivica Tucak je u Dnevniku Nove TV najavio kako će Barakude u Tokio putovati s najvišim ambicijama.

Nakon što su hrvatski vaterpolisti u neviđenoj drami boljim izvođenjem peteraca uspjeli izboriti plasman na Olimpijske igre, izbornik Ivica Tucak bio je gost Dnevnika Nove TV gdje je sumirao svoje dojmove s kvalifikacijskog turnira u Rotterdamu.

Od ljeta 2012. ste izbornik hrvatske reprezentacije. U tom periodu ste vodili utakmice i u finalu Olimpijskih igara i dvaput u finalu Svjetskog prvenstva. Je li ovo što ste proživjeli u Rotterdamu nešto najteže što ste proživjeli otkako ste hrvatski izbornik?

"Je, definitivno. Nema nikakve sumnje da ovo što sam proživio sa svojim igračima i članovima stručnog stožera i kolegama je teško opisati s bilo čim. To su nadljudski napori, nešto što nije svojstveno normalnom sportu. Ja sam to govorio i prije odlaska u Rotterdam, da igrati osam utakmica u osam dana, a svaka naredna je važnija nego ova prethodna i onda imate te zadnje dvije utakmice. Ono što se dogodilo u našem slučaju, pa i u slučaju Rusa ako ćemo biti iskreni, dan prije ste u 21:00 došli u hotel, a sutradan igrate u 14:00 najvažniju utakmicu u četverogodišnjem ciklusu. Iz dana u dan, iz dana u dan, potroši te to... Ova završnica s Rusima je nešto nedoživljeno. Potrošeni smo svi i prazni, ali i sretni i ponosni i zadovoljni što ćemo biti u Tokiju."

"Pripreme za Tokio već su započele"

Isti dan kad ste izborili Olimpijske igre, saznali ste i skupinu u Tokiju: olimpijski prvak Srbija, svjetski i europski viceprvak Španjolska, brončani sa zadnjeg Europskog prvenstva Crna Gora te Australija i Kazahstan. Kako gledate na skupinu i što bi bio vaš cilj uoči Olimpijskih igara?

"Paklena je skupina, nije moglo gore na izvlačenju, ali tako nekako je bilo i prije Rio de Janeira gdje smo imali i Španjolsku i Crnu Goru, SAD i Italiju umjesto Srbije. Ono što će biti glavni cilj je proći grupu, bit će izuzetno teško, pet je utakmica, ne treba zanemariti niti Kazahstan. Proći grupu je prvi cilj, kasnije u četvrtfinalu protiv Mađarske, Grčke, Italije ili Amerike - to je nebitno. Mi to želimo proći i naš cilj će biti isti kao što je bio i u Rio de Janeiru i u Londonu. Od ovog trenutka su započele pripreme za Tokio. Ja vjerujem da ćemo biti posebno spremni."

Što je još izbornik Tucak rekao u studiju Dnevnika Nove TV, poslušajte u videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider