Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Riječ izbornika

Tucka preplavile emocije: "Pokazali smo zube Talijanima, preponosan sam i presretan"

Ivica Tucak je podijelio svoje dojmove poslije plasmana Hrvatske u finale Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak od sreće je teško pronalazio riječi nakon plasmana Barakuda u finale Europskog prvenstva u Splitu.

"Preponosan sam i presretan, ovo je jedan od najdražih rezultata u mojoj sportskoj karijeri, a bilo ih je puno, i lijepih i ružnih. S jednom ovako izmijenjenom reprezentacijom, na početku ciklusa, biti u polufinalu prvo Svjetskog prvenstva, zatim i Europskog prvenstva, osjećam jednu neizmjernu sreću, radost i ponos", pričao je izbornik poslije trijumfa protiv Italije.

"Uistinu je fantastično, veliki rezultat, jedan od najdražih u mojoj karijeri. Igrao sam u finalima i svjetskih prvenstava i olimpijskih igara, ali ovo mi je trenutno u srcu najdraži iz više razloga. Iz razloga što nam mnogi nisu davali šanse kad smo pomladili reprezentaciju, iz razloga što igramo u našem Splitu pred ovako divnom publikom. Jedan od najdražih dana u mom životu."

Posebno je ponosan bio jer su ga igrači poslušali i nisu ustuknuli pred aktualnim svjetskim viceprvacima.

"Talijani tako igraju, mislim da smo im muški pokazali zube, po cijenu isključenja. To sam i rekao igračima, da se ne smije dogoditi da nam oni ovdje u našem bazenu naprave pritisak. Čestitke momcima, oni su pravi junaci ove velike pobjede."

Na koncu je Tucak poručio:

"Nemam puno vremena za veseliti se, sat-dva i onda se već okrećemo utakmici u subotu. Već u ovoj noći kreće prikupljanje video-materijala i idemo se pripremiti za Mađarsku."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider