Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spektakl uskoro kreće

Izbornici Hrvatske i Srbije najavili vaterpolski Euro u Splitu: "Branimo čast i tradiciju, idemo po medalju"

Svečanom press-konferencijom najavljen je skorašnji početak Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Split će iduća dva tjedna biti domaćin Europskog vaterpolskog prvenstva uoči kojeg je ovog petka u Spaladium Areni održana uvodna konferencija za medije.

Glavne zvijezde presice bili su hrvatski izbornik Ivica Tucak i njegov kolega na klupi Srbije Dejan Savić.

"Čast mi je i zadovoljstvo da vas pozdravim, u jednom ambijentu u sklopu kojeg smo imali privilegiju da isprobamo taj bazen i sve okolo i zaista čestitke Renatu Živkoviću kao šefu organizacije i svim ljudima koji su radili na ovom projektu. Mislim da nas čeka jedno predivno Europsko prvenstvo u Splitu, u Dalmaciji, u našoj Hrvatskoj i mislim da ćemo dati sve od sebe da prezentiramo naš vaterpolo na najbolji mogući način", izjavio je Tucak, naglasivši:

Tucak: Neosvajanje medalje ne može biti uspjeh

"Neću vam oduzimati puno vremena, znate da smo jedna potpuno nova reprezentacija. Uz to smo se suočili i s brojnim drugim neugodnostima poput ozljeda i bolesti. Nova smo reprezentacija, ali isto tako i reprezentacija koja je pokazala da će biti u samom vrhu svjetskog i europskog vaterpola. Interesi i ciljevi hrvatskog vaterpola su borba za medalju, to želimo i ovdje u Splitu. Imamo ogromnu želju, ogroman motiv da pokažemo u ovom predivnom gradu sve što možemo."

Izbornika Tucka pitali smo bi ili neosvajanje medalje značilo neuspjeh, odgovorio je sasvim izravno:

"Iako su i četvrta mjesta respektabilni rezultati, za mene neosvajanje medalje nije i ne može biti uspjeh nikada."

S istim ambicijama - osvajanja medalje - u Split je stigao i Savić odnosno reprezentacija Srbije.

Savić: Sve pohvale organizatorima, ambijent je prelijep

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje ispred vas. Nadam se da ste svi zdravi i čitavi jer sam ja prolazio to tri-četiri puta.Reprezentacija Srbije ulazi u novom sastavu, čak i u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Mi smo uz Hrvatsku reprezentacija koja je poslije Olimpijskih igara najviše izmijenila reprezentaciju, imali smo i nekih pehova u vidu ozljeda, ali to neće utjecati na čast i tradiciju srpskog vaterpola. Mi idemo i pretendiramo na jednu od medalja", decidirano je najavio Savić i izrekao pohvale na račun ljudi koji su uložili puno truda da sve štima na ovom Euru.

"Moram pohvaliti i organizatore, imali smo privilegiju da odigramo jednu neslužbenu utakmicu. Ambijent je prelijep, mislim da će organizacija biti na vrhunskom nivou jer kao što znamo, Srbi, Hrvati i Mađari najbolje organiziraju ovakve događaje."

U ime LEN-a, član Izvršnog odbora Miloš Mračević obratio se svima okupljenima:

"S obzirom da sam dosta blizu iz Crne Gore, imao sam prilike dolaziti tu i na rukomet i na neke koncerte. Nemam ništa protiv da ovaj bazen ostane zauvijek ovdje jedna velika vaterpolo arena, naravno ako je to moguće. Spaladium Arena mi izgleda ljepše nego ikad, sve je spremno i jedva čekamo da glavne uloge preuzmu vaterpolistice i vaterpolisti. Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu koji je napravio ogroman posao, a hvala i vladi Republike Hrvatske bez čije pomoći sve ovo ne bi bilo moguće", zaključio je Mračević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider