Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrabra najava

Mladi hrvatski atletičar najavio velike stvari: ''Svi jedva čekamo taj dan''

I dok hrvatsku atletiku već godinama nose djevojke, novu sezonu sjajno je otvorio i naš najbolji - atletičar! Skakač s motkom Ivan Horvat oborio je hrvatski rekord, i odličnim rezultatom 5,72 najavio - velike stvari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad je prošloga vikenda preskočio 5,72, Ivan Horvat oborio je hrvatski dvoranski rekord za devet centimetara. Ali sad na Europskom prvenstvu želi još više!

''Mislim da sam na zadnjem natjecanju skočio minimum za koji vrijedim. Ako bude dobra atmosfera, to će mi još samo pomoći da ostvarim svoje želje'', rekao je Ivan Horvat.

A te želje i ambicije sežu do - najvećih visina.

''Ne bih rekao brojku jer su brojke neke granice, a granice za nas ne postoje. Vidimo se među najboljima, ako ne čak i najbolji.''

Hrabra najava mladića koji je kao junior najavio vrhunske stvari. A danas ima 23 godine, i svjestan je vlastitih uspona i padova.

''Ne mogu reći da sam potpuno zadovoljan razvojem, ali kako do sada ide, ovih deset godina nisam požalio ni jedan dan.''

Pa makar su ti treninzi u zimskim razdobljima: daleko od primjerenih za svjetsku elitu.

''Kad je vani potpuna zima, unutra nam bude negdje pet stupnjeva tako da nije jednostavno, ali tu dolazi pametan rad i trening.''

A to znači smanjenje intenziteta, što utječe i na krajnje domete. Ali Ivan se ne žali! Već se veseli Europskom prvenstvu i velikoj podršci navijača.

''Velik broj ljudi je potvrdio da ide i ja sam presretan. Svi jedva čekamo taj magični 3. ožujak'', izjavio je Horvat.

Do magičnog datuma još je manje od tjedan dana. I to opet u Beogradu, gdje je i postavio novi hrvatski rekord.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider