Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno mu!

Ivan Čupić završio karijeru: Odmah je dobio svoj prvi posao, a svi možete doći na njegov oproštaj

Ivan Čupić u četvrtak igra posljednju utakmicu u karijeri.

Ivan Čupić (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)

U Trofejnoj sobi sportske dvorane Trešnjevka održana je konferencija za medije rukometnog kluba Zagreb na kojoj je i službeno potvrđeno umirovljenje legende hrvatskog rukometa Ivana Čupića.

Proslavljeni Čupko na kraju aktualne sezone završit će igračku i započeti trenersku karijeru.

Od sljedeće sezone, naime, naći će se u ulozi pomoćnog trenera Andrije Nikolića.

Osim Ivana, predstavnicima medija na ovu su se temu uvodno obratili i sportski direktor Damir Bičanić, odnosno trener Andrija Nikolić.

Damir Bičanić, sportski direktor RK-a Zagreb:

"Ipak, glavna tema ove press konferencije je naš Ivan Čupić. Vjerujem da će mu u četvrtak biti zadnja utakmica i da će tu u Kutiji šibica završiti jednu prekrasnu karijeru. Iznimno mi je drago da sam dijelio i minute s njim i da smo zajedno prošli jedan put na kojemu je bilo i pobjeda i poraza. Jedna velika karijera dolazi svom kraju, ali veseli nas da odmah sutradan počinje novo poglavlje u njegovu sportskom djelovanju. Čupkoćse nastaviti kao Andrijin pomoćni trener i ostat će dio naše sportske obitelji."

Andrija Nikolić, glavni trener prve ekipe RK-a Zagreb:

"Što se Ivana tiče, mogu reći da sam ga upoznao prošlo ljeto kada su počele pripreme kluba. Od prvog smo dana počeli razgovarati o rukometu i Ivan je tu pokazao veliki talent i razumijevanje rukometa i zato vjerujem da može imati jednako uspješnu karijeru i kao trener. Ja mu to od srca želim."

Ivan Čupić, rukometaš RK-a Zagreb:

"Siguran sam da će mi u četvrtak biti zadnja utakmica kao igrača. Imamo još dva dana posla i idemo okruniti ovu dobru sezonu s duplom krunom. Već od četvrtka navečer krećemo spremati sve za sljedeću sezonu. Ono što je bitno za ovaj klub je da uvijek napreduje i da ide ka ispunjavanju svojih ciljeva. Drago mi je što ostajem dio ovog tima, dio obitelji i dio jedne rukometne kuće. Nastavljam dalje u drugoj ulozi i tu ću kao i na terenu davati sve od sebe i maksimalno se podrediti rezultatu. Hvala Andriji što me je predložio za svog pomoćnika, hvala upravi kluba koja mi je ukazala povjerenje. Želim se razvijati kao trener, učiti od iskusnijih i napredovati svakoga dana. Mislim da sam na pravom mjestu za tako nešto. Na kraju, želio bih se zahvaliti svim svojim trenerima i suigračima koji su me trpjeli. Znam da sam često bio težak karakter i da im nije bilo lako sa mnom, ali nadam se da su mi oprostili i da pamtimo samo lijepe dane. Za kraj želio bih se zahvaliti ljudima bez kojih ja ne bih postigao ništa od ovoga i ne bih bio ovdje. To je moja obitelji. Moji roditelji. Moja braća. Moja supruga Nera i moja djeca. Uvijek su mi bili podrška i u nekima od najtežih životnih trenutaka ja bez njih ne bi uspio. Hvala svima i gledamo se dalje u nekim drugim ulogama."

A pred Zagrebašima za dva je dana vrlo važna utakmica. U četvrtak, 23. svibnja, naime, hrvatski će rukometni prvaci ugostiti našički Nexe u najvećem derbiju hrvatskog rukometa.

Utakmica je na rasporedu u sportskoj dvorani Trešnjevka, s početkom u 18.00 sati. Ulaz za ovu utakmicu je slobodan, a izravni prijenos možete pratiti na programu Max Sport 2 televizije.

Damir Bičanić, sportski direktor RK-a Zagreb:

"Ja bih se kratko osvrnuo na kup. Mislim da smo to odradili suvereno. Čestitke svima na osvajanju 30. kupa Hrvatske. Pred nama je utakmica u četvrtak, plan je da tu završimo i prvenstvo. Želja je da nam to bude zadnja utakmica i tako ćemo joj i pristupiti."

Andrija Nikolić, glavni trener prve ekipe RK-a Zagreb:

"Što se tiče utakmice s Našicama u četvrtak mogu reći da se pripremamo kao i do sada. Nikada nikoga ne podcjenjujemo, premda mi se čini da se Nexe ne nalazi u nekom svom najboljem trenutku. To su ipak njihovi problemi, a mi se maksimalno pripremamo kao i za svakog drugog protivnika i želimo da u četvrtak završi ovogodišnje prvenstvo."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider