Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ususret sljemenu

Hrvatski skijaši i skijašice isprobali Crveni spust: "Stanje je idealno, rijetko kad dobijemo ovakvu priliku"

Navijači nažalost ni ove godine neće moći pratiti utrku uz stazu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početkom siječnja 2022. na sljemenskom će se Crvenom spustu tradicionalno natjecati najbolje svjetske slalomašice i slalomaši, a hrvatske reprezentativke i reprezentativci iskoristili su dobre snježne uvjete na Sljemenu kako bi trenirali za utrke FIS Svjetskog kupa koje slijede, među njima i zagrebačke utrke Audi FIS Svjetskog kupa "Snow Queen Trophy".

Oni ove sezone već nižu sjajne rezultate koji su izvrsna najava za nadolazeće sljemenske utrke. Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u francuskom je Val d'Isereu osvojio fantastično treće mjesto u slalomu i prvi put u karijeri stao na slalomsko postolje Svjetskoga kupa, što je sjajna najava za Snježnu kraljicu. U jučerašnjem slalomu u Madonni di Campiglio završio je na 16. mjestu. I Matej Vidović dobro je krenuo u sezonu osvojivši u Val d'Isereu 19., a u jučerašnjoj utrci 26. mjesto, dok je Samuel Kolega pobijedio na FIS NC slalomskoj utrci u talijanskom Kronplatzu.

gol expired Vidović posljednji, a Zubčić jako dobar u zadnjem slalomu prije Zagreba divider

I hrvatske su reprezentativke uspješno započele sezonu 2021./2022. Leona Popović u drugoj je slalomskoj utrci Svjetskoga kupa u Leviju ostvarila rezultat karijere, 14. mjesto, a prošli tjedan završila je i na drugom mjestu u slalomu Europa kupa u Italiji. Zrinka Ljutić također niže odlične rezultate, pa je tako u veleslalomu u talijanskom Andalu odnijela svoju treću pobjedu u karijeri na utrkama Europskog kupa, dok je ove sezone u slalomima Europskog kupa osvojila 5. i 6. mjesto. Njihovi rezultati potvrda su da će biti jaka konkurencija svim slalomašicama i slalomašima s kojima će se natjecati na Sljemenu.

Rodeš: "Još sam na rehabilitaciji"

Najbolje slalomašice će se po 16. put u utorak, 4. siječnja 2022., boriti za bodove, krunu i plašt Snježne kraljice, a s prvom vožnjom startat će u 12.30, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomašica počinje u 16.05 sati. Najbolji slalomaši sljemenskom će se stazom spustiti u srijedu, 5. siječnja 2022. te će tada po 13. put biti okrunjen sljemenski slalomski kralj. Start prve vožnje muškog slaloma bit će u 15.30, a druge vožnje u 18.40 sati.

"Stanje na Crvenom spustu je idealno, puno je snijega, ledeno i sklisko, a to su izvrsni uvjeti u kojima rijetko kada dobijemo priliku odraditi ovako dobar trening“, pohvalio je stazu Istok Rodeš i dodao kako njegova ruka "još uvijek nije na 100 posto“.

"I dalje sam na rehabilitaciji i treniram koliko mogu već više od tjedan dana, a s obzirom na ozbiljnost staze skijam dosta dobro. No, idemo dan po dan. Vjerujem da ću biti spreman za utrku na Sljemenu, no do utrke je ostalo još svega dva tjedna, pa ću odluku o tome donijeti sa svojim timom“, rekao je Rodeš

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider