Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Skidam im kapu!"

Karačić gospodski prokomentirao odluku koja je Kaubojima odnijela zlato: "Treba biti čovjek..."

Srednji vanjski naše reprezentacije osvrnuo se na ključni trenutak finala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija prije dva i pol mjeseca poražena je u finalu Europskog prvenstva od Španjolske u rovovskoj bitci koja je prelomljena na ulasku u posljednju minutu utakmice.

Pri vodstvu Španjolaca 21:20 napad su imali Kauboji, organizirati ga trebao je Igor Karačić, ali nažalost našem srednjem vanjskom koncentracija je popustila, zaboravio je loptom udariti o parket te je s njom u ruci napravio pet-šest koraka (dopuštena su samo tri).

Suci finala bili su Makedonci Đorđi Načevski i Slave Nikolov, a Načevski je odmah svirao korake Karačiću.

"Teško je donijeti takvu odluku jer ne želiš biti taj koji će odlučiti finale Europskog prvenstva, ali bio sam 100 posto siguran u svoju odluku", pravdao se kasnije Načevski.

"Skidam im kapu, ne zamjeram im ništa"

Danas, s vremenskim odmakom od gotovo tri mjeseca, cijelu situaciju prokomentirao je i sam Karačić.

"Puno se polemike vodilo oko toga... Ja im skidam kapu stvarno. To je jednostavno neobjašnjivo, u mojoj glavi bilo je 300 akcija i jedan put od milijun dogodi se da misliš da vodiš loptu, a ne vodiš. Mogu reći da im ne zamjeram nijednog trenutka, to je odluka takva kakva je trebala biti. Greška se dogodila, skupo smo je platili. Nedavno su mi isti ti suci sudili utakmicu Kielce - Kiel, imao sam sasvim normalan i korektan odnos. Na kraju trebaš biti čovjek i ne prozivati i raditi ikakve gluposti, stvarno nema potrebe za tim. Nema plakanja, idemo dalje, bit će novih prvenstava i svega. Previše smo toga dali na ovom Europskom prvenstvu da bi se pričalo o greškama ijednog igrača", izjavio je Karačić tijekom svog gostovanja u podcastu Balkan Handballa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider