Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi bodovi u drugom krugu

Horvat otkrio što su mijenjali na poluvremenu i što je bilo presudno za dramatičnu pobjedu protiv Islanda

Hrvatski rukometaši protiv Islanda su slavili 23:22 i uzeli prve bodove u drugom krugu Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši Hrvatske protiv Islanda u nevjerojatnoj drami uspjeli su prvi put pobijediti u drugom krugu Europskog prvenstva, a poslije nevjerojatne završnice pred mikrofone RTL-a stao je izbornik Hrvoje Horvat.

"Možemo se veseliti, pobijedili smo u teškoj utakmici dvije ranjene momčadi. Velika borba, nije bilo lijepo na momente, ali probavali smo svašta. Uspjeli smo se iščupati prvo poluvrijeme pa imali već gotovu utakmicu i na kraju smo se vratili i uspjeli slaviti. Mislim da su ovi dečki zaslužili pobjedu."

gol expired ANKETA Tko je bio najbolji u pobjedi protiv Islanda? divider

Što ste napravili na poluvremenu?

"Napad nije štimao u prvom dijelu, ostavilo je traga deset dana hotelske sobe Cindrića i Marića i to se vidi. Teško su igrali, znamo da je Luka glavni pokretač u napadu, ali danas mu je bilo teško igrati pa smo si pokušali pomoći igrom sedam na šest. Obranu smo probali varirati s 5-1 na 6-0. Zato smo uzeli danas Srnu u sastav, ipak je on uigran s Jakovom iz kluba, imaju svoje dogovore pa smo tu probali krpati. Pokazali smo srce i karakter, mislim da je to danas upisalo bodove.“

Kako objašnjavate "crne rupe“ u igri?

"Dolazi do umora pa moramo u rotacije, a ovi koji uđu su neuigrani pa se događaju male nesigurnosti. Drago mi je da smo uspjeli sa sedam na šest okrenuti utakmicu i drago mi je da je Gadža zabio za pobjedu.“

gol expired ANKETA Tko je bio najbolji u pobjedi protiv Islanda? divider

Golmani danas sjajni?

"Apsolutno, golmani su često prozivani, ali ja ću ih zaštiti. Mijenjaju svaki dan obrambene igrače i na to se teško prilagoditi. Mini dogovora nema, a da ih ima, bila bi koja bi obrana više i jače samopouzdanje, nadamo se da će se to vratiti do te pretposljednje utakmice“, podvukao je Horvat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider