Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
BUDUĆNOST HRVATSKOG SPORTA

Hrvatsko atletsko čudo nastavlja oduševljavati: Jana Koščak postigla najbolji rezultat u povijesti

Jana Koščak na mitingu u Tallinu postavila je najbolji rezultat u povijesti petoboja za atletičarke mlađe od 18 godina.

Jana Koščak (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

16-godišnja hrvatska atletičarka Jana Koščak trenutno se nalazi na mitingu u estonskom Tallinu, gdje je jučer u svom prvom seniorskom nastupu osvojila treće mjesto u petoboju.

Jana je to napravila s osvojenih 4432 boda, a osim toga je srušila hrvatski seniorski rekord u skoku u dalj (6.34m), dok je postavila i hrvatski rekord za atletičarke do 18 godine u utrci na 60 metara s preponama.

Čudesni rezultati za njen uzrast

Ipak, ona najvažnija informacija došla je danas od strane Europskog atletskog saveza.

Janinih 4432 boda su najbolji rezultat u povijesti ostvaren od neke atletičarke mlađe od 18 godina. Ne zaboravimo, Jana će 19. svibnja tek napuniti 17 godina te je već ove godine oduševila preskočivši letvicu postavljenu na 190 centimetara, čime je za sedam centimetara nadmašila rezultat Blanke Vlašić u njenoj dobi.

Ako je atletika kraljica sportova, onda je višeboj kralj atletike, a Jana upravo tu pokazuje kako je sposobna za nevjerojatne rezultate u budućnosti. Naravno, ako se na višeboju zadrži, jer uvijek postoji mogućnost posvećivanja jednoj određenoj disciplini.

Već na prvom seniorskom natjecanju postigla je ovakve rezultate, koji samo potvrđuju da samo treba nastaviti raditi. Već iduće godine mogli bismo ju gledati na Olimpijskim igrama u Parizu, no Los Angeles i Brisbane ono su gdje bi Jana mogla biti među glavnim kandidatima za medalje.

Naravno, ako nastavi svoj napredak u jednakom slijedu kao do sada. Jana je uistinu sjajna!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider