Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bori se za svoj kvart

Hrvatski reprezentativac pobijedio na izborima u Splitu: Dobio više od HDZ-a i Puljkovog Centra

Jerko Marinić-Kragić bio je nositelj liste na kotarskim izborima u Splitu. Osvojio je najviše glasova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolski reprezentativac Jerko Marinić-Kragić nakratko je zaplovio u političke vode i ostvario veliku, za njega važnu pobjedu.

Na kotarskim izborima koji su ove nedjelje održani u Splitu Marinić-Kragić je bio nositelj liste u kotaru Lovret i ta lista je osvojila najviše glasova (231).

Od ukupno 8384 birača registriranih u Lovretu, na izbore je izašlo njih 705, a pobjedu su odnijeli Marinić-Kragić i mladi ljudi okupljeni oko njega s ciljem unaprjeđenja kvalitete života u kvartu.

Iza njih su ostali HDZ sa 165 glasova, Centar je dobio 150, koalicija Možemo-SDP-Nova ljevica 105, a koalicija DP-HDS-HSP 52.

"Nakon dugog razmišljanja donijeli smo odluku da ulazimo na ovogodišnje izbore. Mišljenja smo da je vrijeme da 'dica iz kvarta' uzmu stvari u svoje ruke, naravno, koliko je to moguće. Bez političkog iskustva, bez osobnih interesa, a zasigurno najiskreniji u želji za podizanje kvalitete života u GK Lovret, sa jednom neopisivom voljom i željom za radom, vjerujemo da smo najbolji izbor", poručili su prilikom predstavljanja liste i objave kandidature.

Jerko Marinić-Kragić inače je odrastao na splitskim Skalicama, kvartu koji je tik pored Poljuda gdje je od malih nogu provodio puno vremena navijajući za Hajduk. Išao je redovito na domaće i gostujuće utakmice voljenog kluba, ali i reprezentacije koju je bodrio između ostalog i na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj, kada je poslije nereda u Saint-Etienneu nakratko završio u istražnom zatvoru.

Od početka je tvrdio da je krivo uhićen odnosno da nije imao nikakve veze s incidentima koji su se dogodili na utakmici Hrvatska - Češka što se u konačnici potvrdilo, budući da je ubrzo pušten i oslobođen svih optužbi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider