Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bez Duvnjaka i Kopljara

Kauboji na prvim ispitima: ''Ni jedna reprezentacije se ne može time pohvaliti''

Hrvatski rukometaši pod vodstvom Line Červara u Zagrebu odrađuju prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo kojem je domaćin Hrvatska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tjedan dana priprema u listopadu i onda novo okupljanje tek krajem prosinca. Vremena za pripremu nastupa na Euru u siječnju nema baš previše, no iz stožera poručuju kako svima tako i nama.

''Nema nitko vremena za kvalitetnu pripremu. Ni jedna reprezentacija se ne može pohvaliti da ima nešto duži period za pripremu. Vremena je uvijek malo, a probat ćemo to vrijeme iskoristi što bolje za Europsko prvenstvo'', izjavio je Vlado Šola.

Alibije neće tražiti ni povratnik u reprezentaciju Mirko Alilović.

''Puno je tu novih igrača. Vidjet ćemo kako će sve to zajedno funkcionirati i, naravno, bit će dobro znati gdje smo, na čemu smo i koliko još trebamo raditi u prvom mjesecu da dođemo do optimalne forme'', rekao je hrvatski vratar.

Pod ravnanjem izbornika Červara svaka se minuta koristi kako bi se igrači što bolje upoznali s izbornikovim planovima. Uz dosta novih imena u reprezentaciji, u ovoj fazi priprema na treninzima nema Domagoja Duvnjaka i Marka Kopljara.

''Realno igramo bez jednog od najboljih igrača na svijetu Domagoja Duvnjaka i jednog od naših najboljih obrambenih Marka Kopljara. Sigurno da će se to osjetiti u igri, posebno u fazi obrane. Ali tu smo da odradimo ove dvije provjere, da vidimo gdje smo i što mogu novi igrači, tako da se nadam da će oni biti zdravi i spremni za prvi mjesec'', objasnio je Alilović.

A naš najbolji rukometaš priključio se suigračima i budno prati sva zbivanja na treninzima. Duvnjak se još uvijek oporavlja od operacije koljena od travnja ove godine. Do povratka na teren proći će još neko vrijeme. Uskoro bi trebao na parket u dresu Kiela, a svi se nadaju se kako će biti u potpunosti spreman za napore u siječnju. A koliko su spremni ostali igrači, izbornik i suradnici provjeriti će već u četvrtak kada reprezentacija igra prijateljski ogled protiv Slovenije.

''Tu će se sigurno isprobavati taktičke varijante, neki igrači na nekim pozicijama. Golmani, očekujemo da vidimo u kakvoj su formi golmani u odnosu na klubove gdje brane'', izjavio je Šola.

Prvi nastup pod ravnanjem Line Červara reprezentacija će imati u četvrtak protiv Slovenije u Ljubljani, a uzvrat je dva dana kasnije u zagrebačkoj Areni.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider