Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Za Dnevnik Nove TV

Anonimni hrvatski rukometaš ostvario transfer života: "Nadam se pozivu izbornika Horvata"

Sandro Meštrić ostvario je transfer karijere iz slovenske Ribnice u poljski Kielce.

Sandro Meštrić, 25-godišnji hrvatski vratar ostvario je senzacionalan transfer u poljski Kielce, jednu od najboljih momčadi Europe.

Zanimljivo, radi se o igraču koji nikad nije nastupio u dresu hrvatske rukometne reprezentacije. Često spuštanje rolete njegove protivnike dovodi do očaja, a njega je dovelo do transfera karijere iz slovenske Ribnice u poljsku momčad.

Sljedeće godine seli u Poljsku

"Bio sam u pozitivnom šoku. Zapravio, bio sam oduševljen. Nije me to puno iznenadilo, to je nešto za što svaki igrač radi, trudi se i bori se za jedan od Top 5 klubova na svijetu", rekao je Meštrić koji u Kielce seli 2023. godine.

Vlasnik poljskog kluba transferom se pohvalio na društvenim mrežama uz znakovitu napomenu.

"Sa zadovoljstvom vas obavještavam da je Sandro Meštrić potpisao ugovor od 2023. do 2027. godine. Vidimo njegov napredak svake godine i mislimo da će 2023. biti spreman za ovu novu avanturu.

Dobrodošao u obitelj Łomża Vive Kielce", napisao je vlasnik poljskog kluba.

"Smatram da dobro misli. Sigurno sam sposoban, ali trebam se potrudit kako bih opravdao to što oni žele, kako bih ispunio njihova očekivanja".

U Kielceu ga čeka niz zvijezda

Sportsku dvoranu u malenoj slovenskoj Ribnici tako će zamijeniti Halom Legionow i svlačionicom jednog od najboljih europskih klubova. Kielce je 2016. godine bio prvak Europe, a svake je godine pretendent na Final Four Lige prvaka.

Vodi ga karizmatični Talant Dušebajev, a tamo su njegov sin Alex, naš Igor Karačić, a od iduće sezone čak četiri francuska reprezentativca. Mega momčad u kojoj bi Meštrić trebao biti partner Nijemcu Andreasu Wolffu, vrataru za kojeg je plaćena najveća odšteta u povijesti rukometa.

"Velika je čast biti partner s Wolffom, ali ja sam isto igrač i golman, kao i svaki drugi, na meni je da se trudim, pomognem ekipi i njemu".

Zaigrao je protiv Karabatića

Drugi dio prošle sezone proveo je u francuskom Pays d’Aix UC , kao zamjena za francuskog reprezentativnog vratara Pardana koji je bio ozlijeđen. U najboljoj europskoj ligi imao je prosjek obrana od 30 posto, a njegov je klub ostvario najbolji plasman u povijesti, osvojili su četvrto mjesto.

"Utakmica protiv PSG-a mi je ostala urezana u pamćenje. Izgubili smo jedan razlike, ali dobio sam nagradu za igrača utakmice", rekao je Meštrić pa dodao kako Nikola Karabatić nije nastupio u tom dvoboju.

"Nije ga bilo u toj utakmici, ali bio je Luka Karabatić. Jednom Karabatiću sam obranio, ali ne onome kojeg svi znamo".

Na glasu je kao temperamentan vratar

Ove sezone pristao je doći u Ribnicu. Miran slovenski gradić omogućuje mu potpunu koncentraciju na rukomet. Klub je malen, ali posložen i ambiciozan te u vrhu slovenske lige.

Meštrić je na glasu kao dosta temperamentan, ali i analitičan vratar.

"Ovaj temperament, to je stvar kako sam naviknut braniti. Odnosno, takav sam po prirodi. Što se tiče analitike, takav mora biti svaki golman. Mora biti analize, mora biti pripreme cijele utakmice, protivnika s kojim igramo. Na tome se sve temelji", rekao je Meštrić pa otkrio kako navečer, umjesto Netflixa, gleda protivnike s kojim njegova momčad igra sljedeći tjedani.

Nada se skorom pozivu izbornika Horvata

Normalan slijed za njega, nakon što je godinama u Varaždinu bio ponajbolji vratar hrvatske lige, možda je trebao biti PPD Zagreb.

"Nikad me nisu kontaktirali, ali ne zamjeram nikome ništa. Jednostavno, imam svoj put koji me odveo na drugu stranu", rekao je Meštrić koji se nada da će ga to odvesti do dresa hrvatske rukometne reprezentacije.

"Cilj mi je igrati za reprezentaciju na nadolazećem prvenstvu u Hrvatskoj ili pak na Olimpijskim igrama u Parizu. Nadam se skorom pozivu, ali kažem, sve je na stručnom stožeru i Savezu".

Jesmo li u Meštriću konačno dobili vratara koji će nam jednog dana uredno donositi deset ili petnaest obrana po utakmici, pokazat će vrijeme. A ono je svakako na njegovoj strani.

Tek mu je 25 godina i karijera je pred njim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider