Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Naši klubovi briljiraju

Hrvatski rukomet u velikom naletu: Europska sezona zasad je kao iz snova

Zagreb, Nexe, Sesvete i Trogir hrvatski je ovosezonski kvartet u klupskom muškom rukometu u Europi.

Sesvete (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Polako nam se uoči Eura u rukometu navlači osmijeh na lice kada je u pitanju hrvatski rukomet.

 Rukometaši Sesveta plasirali su se u 3. kolo Europskog kupa svladavši i u uzvratu azerbajdžansku momčad Kur s 34:24 u utakmici odigranoj u Mingečeviru.

U uzvratu je momčad Sesveta predvodio Patrik Hršak s osam pogodaka, a po pet golova postigli su Filip Turčić, Matej Ćuk i Josip Topić. Strijelce Kura predvodio je Jacob Ayuba Kutau s osam pogodaka.

Prije tjedan je dana u Zagrebu bilo 30:15 za momčad Igora Vorija, koja je tako s ukupnih 64:39 izborila plasman u sljedeće kolo pridruživši se drugom hrvatskom predstavniku u ovom natjecanju, rukometašima Trogira.

Trogirani su u dvije utakmice s ukupnih 58:44 eliminirali H71, klub s Farskih Otoka, i sada, kao i Sesvećani, čekaju utorak kada je na rasporedu ždrijeb trećeg kola.

Ovaj Europski kup treći je rang klupskog rukometa na Starom kontinentu. U hijerarhiji iznad njega je Europska liga u kojoj je naš predstavnik našički Nexe koji je natjecanje otvorio furiozno, demoliravši na svom parketu danski Skjern s 39:25 u prvom kolu skupine D. Idući izazov im je portugalska Braga koja u utorak stiže u Našice.

Zagreb najavio bolje dane

I na koncu, najprestižnije natjecanje: Liga prvaka. Iako su ga u dosadašnjih pet kola vodila čak tri trenera, Zagreb zasad gura iznad svih očekivanja i s dvije pobjede i jednim remijem te dva poraza trenutno se nalazi na odličnom četvrtom mjestu skupine A.

Doduše, treba reći da su četiri od pet dosadašnjih utakmica Zagrebaši igrali kod kuće i da će gostovanja koja slijede dati pravu sliku o njihovoj snazi, ali zasad je lijepa spoznaja da je u Areni pao Kolstad koji je "reprezentacija Norveške u malom" i da je osvojen bod protiv izuzetno jakog Aalborga.

Zagreb će se boriti do kraja za prolaz u nokaut-fazu Lige prvaka, Nexe bi trebao završiti na jednoj od prve dvije pozicije u svojoj grupi i time se plasirati u drugi krug, dok će ambicije Sesveta i Trogira u nastavku europske sezone umnogome skrojiti ždrijeb.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Prikaz ždrijeba omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider