Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lavina svađa

Hrvatski rukomet trese skandal: Žestoka bitka za naslov prvaka. Je li se Zagreb prestrašio Nexea?

Ovih dana domaći rukomet trese skandal - poharan korona virusom PPD Zagreb traži obustavu prvenstva, s čime se ne slažu brojni klubovi. Najglasniji pritom je našički Nexe koji po mnogima ove sezone ima dobru priliku uzeti povijesni naslov prvaka.

Najglasniji u zahtjevu da se prvenstvo nastavi - našički Nexe. Tvrde - PPD to namjerno radi jer im prijeti pad s rukometnog trona.

"To su apsolutne, potpune neistine. Mi samo želimo da se privremeno zaustavi, da bi stvorili uvjete za daljnji tijek natjecanja", kaže direktor Zagreba Vedran Šupuković.

Lavinu svađe zakotrljao je zahtjev HRS-u, od Zagrebačkog rukometnog saveza, za obustavom natjecanja.

"Kad govorite o inicijativi Zagrebačkog rukometnog saveza, onda ta inicijativa nije vezana uz RK Zagreb. RK Zagreb ima vlastitu inicijativu", kaže Šupuković.

No inicijativu Zagrebačkog rukometnog saveza potpisuje predsjednik Božidar Jović. Ujedno i generalni menadžer PPD Zagreba. NEXE-u je argument i to što je direktor kluba Vedran Šupuković prije pet dana, svim klubovima, osim njih, poslao zanimljiv dopis.

Radi se zapravo o "špranci" - svi klubovi dobili su dopis naslovljen na Upravni odbor HRS-a, koji su trebali potpisati ako se slažu sa Zagrebovom idejom o obustavi natjecanja.

Iz Našica poručuju da imaju razumijevanja za Zagrebove probleme s koronavirusom, ali...

"Nije mi jasno zašto bi se cijela liga zbog toga odgađala. I mi smatramo, i ja smatram, i naš klub smatra da svi drugi klubovi trebaju odigravati utakmice sukladno kalendaru natjecanja, a da se utakmice koje imaju problem s igračima u samoizolaciji, trebaju odgoditi i odigrati naknadno", kaže čelnik Nexea Josip Ergović.

Po dobrom starom običaju, ostali klubovi šute. Sa Zagrebovim prijedlogom slažu se klubovi koji su mu i inače skloni. Neki, poput Zameta i Sesveta nude kompromisno rješenje - prekid prvenstva na 15 dana. Što na to kažu u PPD Zagrebu?

"Otkud meni pravo i legitimitet da ja igračima koji su preboljeli koronu prije ili su još uvijek u koroni, 14. dan nakon isteka samoizolacije kažem "dođite se, vratite se na trening", ističe Šupuković i dodaje:

"Naravno da mi ne želimo igrati nastavak prvenstva s kadetima, jer smatramo da će to utjecati na regularnost."

Zdravlje igrača apsolutni je prioritet, no u Premijer ligi manji klubovi već godinu dana muče se s koronom. Samoizolacije, pozitivni slučajevi, odgode, daleka putovanja s desetkovanim momčadima, nekad i na radne dane. Igrača koji su uglavnom poluprofesionalci ili čak amateri.

"Žalili su mi se osobno mnogi klubovi koji odigravaju Premijer ligu da su bili, neću reći prisiljavani, ali da je traženo od njih da moraju igrati utakmice. Kada je to naravno bilo moguće“, kaže Ergović.

Zagreb je ove sezone u Ligi prvaka u 14 utakmica upisao 14 poraza. Dok je Nexe dobrim nastupima u EHF Kupu hrvatskom rukometu donio više bodova od svih klubova zajedno.

Je li se Zagreb prestrašio ili se boji Nexea?

"Ma, to je onako, mislim da je to blago zlonamjerno. Mi se apsolutno ne bojimo Nexea. Nexe ako bude bolji na terenu, zaslužit će titulu i to je apsolutno jasna stvar", poručuje Šupuković.

Ergović ističe:

"Ja ne znam da li oni smatraju da smo mi jači od njih ili nismo, ali smatramo da imamo što reći na terenu, i da se možemo boriti i pokušati osvojiti naslov prvaka."

Konačnu odluku o ovom slučaju sutra će donijeti Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza. Njegovih 14 članova. Petnaesti, Dragan Kovačević, danas je ponovno uhićen

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider