Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Hrvatski reprezentativac pao na doping testu

Plivač Ante Križan privremeno je suspendiran zbog korištenja sportskog prehrambenog suplementa na kojem nisu bili jasno naznačeni sastojci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ured Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) zaprimio je dopis Hrvatske agencije za borbu protiv dopinga u športu (HADA) u kojemu se navodi prisutnost nedopuštene tvari metilheksanamina u uzorku hrvatskog plivača Ante Križana.

Stegovna komisija HPS-a pokrenula je postupak i donijela odluku o privremenoj Križanovoj suspenziji. Iz HPS-a ističu kako je prema trenutačno dostupnim informacijama, razlog pozitivnog nalaza sportski prehrambeni suplement na kojem nisu bilo jasno naznačeni sastojci.

'Žao mi je zbog nastale situacije i svjestan sam mogućih konsekvenci. U cijeloj mojoj plivačkoj karijeri nikad, naglašavam nikad, nisam pokušao varati ili poboljšati svoju izvedbu na niti jedan nedozvoljen način. Jednostavno nisam bio dovoljno upućen u sve pojedine supstance navedenog proizvoda, ali znam da moram preuzeti odgovornost za sve što unosim u svoj organizam', kazao je Križan te dodao:

'Također, moram istaknuti i druge okolnosti koje su dovele do ove neugodne situacije. Tu prije svega mislim na neodgovornost proizvođača zbog neisticanja, na etiketi/ambalaži proizvoda, zdravstvenih i pravnih rizika pri konzumaciji suplementa. Štoviše, proizvod reklamiraju kao suplement namijenjen sportašima bez jasnog upozorenja da sadrži sastojak koji je se nalazi na Popisu zabranjenih sredstava', rekao je Križan.

Sukladno pravilima, HPS će na vrijeme izvijestiti HADA-u, FINA-u, WADA-u i javnost o svim provedenim radnjama i odlukama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider