Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Švedi prejaki

Hrvatski ragbijaši izgubili i drugu utakmicu u Europskom prvenstvu Trophy divizije

Hrvatski ragbijaši izgubili su u Švedskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ragbijaška reprezentacija upisala je i drugi poraz u Europskom prvenstvu Trophy divizije. Nakon tijesnog poraza od Ukrajine (27-22) u Zagrebu, hrvatski ragbijaši su u subotu u Stockholmu izgubili od Švedske sa 17-37.

Hrvatska reprezentacija je nastup u najvišem rangu koji je hrvatski reprezentativni ragbi dosegnuo na europskoj razini, otvorila s dva poraza. Nakon tijesnog poraza od Ukrajine (22-27) u Zagrebu, hrvatski ragbijaši su u Stockholmu izgubili od Švedske sa 17-37.

Poša: Razočaran sam

"Razočaran sam, tužan, ali toliko nam je igrača nedostajalo da ovo nije iznenađenje. Da smo imali lanjsku momčad na okupu, koja je i izborila ulazak u Trophy diviziju, imali bismo velike šanse pobijediti obje utakmice," rekao je izbornik Anthony Poša.

"Momci koji su uskočili dali su sve od sebe, pokazali veliko srce, ali ponovno smo radili velike pogreške i nismo bili dovoljno ubojiti. Moramo učiti iz svojih pogrešaka, ali i dečki i ja vjerujemo da možemo igrati na ovoj razini. Samo trebamo podići kvalitetu u Hrvatskoj, da ne bismo toliko osjetili izostanke igrača," dodao je.

Švedi poveli već u prvoj minuti

Šveđani su poveli polaganjem već u prvoj minuti, a u petoj su zabili i drugo i otišli na visokih 12-0. Nikola Pavlović je iz kaznenog udarca smanjio na 12-3, ali u desetoj minuti još jedno polaganje domaćina za 17-3.

U 23. je minuti Martin Altamirano, koji je samo za ovu utakmicu došao iz Argentine, postigao polaganje, a Pavlović je pretvorio za 17-10. No, u zadnjih deset minuta poluvremena Hrvatska je ostala s igračem manje zbog žutog kartona Galića, a Šveđani su pogodili kazneni udarac i još jedno polaganje i otišli na 25-10. Na koncu je bilo 37-17.

Hrvatska iduću utakmicu igra 25. ožujka u Litvi, a trenutačni je poredak skupine: Švedska 5 bodova (1 utakmica), Ukrajina 4 (1), Hrvatska 1 (2), Litva 0 (0), Švicarska 0 (0).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider