Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svjetsko prvenstvo

Hrvatski plivači rušili vlastite rekorde, ali bez plasmana u polufinale

Na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu naši plivaći nisu uspjeli proći dalje…

Svjetsko prvenstvo u plivanju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski plivači Nikola Obrovac i Nikola Miljenić nisu se uspjeli plasirati u polufinale utrka na 100 metara prsno, odnosno 50 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu iako su u kvalifikacijama ostvarili nove osobne rekorde, a Obrovac je na 100m prsno ujedno postavio i novi hrvatski rekord.

Obrovac je u kvalifikacijama na 100m prsno plivao 1:01.18 minuta što je za devet stotinki brže od njegova dosadašnjeg najboljeg rezultata što mu je bilo dovoljno za ukupno 29. mjesto. Najbrži je u kvalifikacijama bio svjetski rekorder Britanac Adam Peaty s odličnih 57.59 sekundi ispred drugog Bjelorusa Ilje Šimanoviča sa 58.87 i trećeg Japanca Yasuhira Kosekija sa 58.91. Za polufinale je trebalo plivati 59.75 ili brže.

Miljenić je na 50m leptir na cilj stigao u vremenu 24.06 sekundi što je za sedam stotinki bolje od njegova dosadašnjeg najboljeg rezultata te je zauzeo 35. poziciju, a za plasman u polufinale je trebalo plivati 43 stotinke brže. Najbolji u ovoj disciplini bili su Amerikanac Caeleb Dressel i Ukrajinac Andrij Govorov sa po 22.84 ispred Rusa Olega Kostina sa 23.01.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider