Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Regate Svjetskog kupa

Hrvatski jedriličari nastavljaju s odličnim rezultatima

Kao i na prošle tri europske regate Svjetskog kupa hrvatski jedriličari krenuli su izvrsno odmah od početka tijekom natjecanja u njemačkom Kielu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez obzira što ih je i u Njemačkoj dočekalo sivo i kišno vrijeme, sa dosta nižim temperaturama zraka nego kod nas, od prvog dana završnice Svjetskog kupa nagovijestila su hrvatska jedra da su i u Kielu spremni na velike rezultate. Prvog dana regate odjedrena su tri jedrenja. U Kielu se uvijek jedri više plovova u danu, jer regata traje čak dva dana manje nego ostale regate Svjetskog kupa, pa je program maksimalno zgusnut.

U svim klasama u kojima nastupaju u Kielu ove godine naši su predstavnici u samom vrhu, štoviše danas su upisali i tri pobjede. Nakon izvrsnog četvrtog mjesta u nizozemskom Medembliku ponovno je sjajan bio Milan Vujasinović, koji u Laseru nakon tri plova u Kielu zauzima drugo mjesto.

"Nije bilo lako jedriti. Vjetar je puhao s kopna i bilo je dosta promjena, i oblaka sa refulima do skoro 30 čvorova pa onda bi palo na ispod 10. Prvu i zadnju regatu sam imao dobre starteve i od početka sam bio među vodećima, držao sam dobro ritam do kraja i ulazio prvi i drugi. Drugu regatu sam loše startao i loše okrenuo prvu oznaku, međutim imao sam sreće drugu stranicu u vjetar, uspio sam uhvatiti veliki "dric" s desna i vratiti se do sedmog mjesta, što je bilo odlično s obzirom na situaciju", rekao je Milan.

Odličan nastup prvog dana su imale i Daniela Mihelića i Arona Lolića koji su 11. i 13.. Vjerojatno bi tu negdje bio i Luka Radelić, da ga diskvalifikacija na startu zadnjeg plova dana nije spustila na 44. mjesto.

Samo korak niže od Milana su u muškom 470 Šime Fantela i Igor Marenić, treći su nakon prvog dana. Šime i Igor jedre za postolje ukupnog poretka Svjetskog kupa, no i konkurencija se naoštrila, tako da su im izravni konkurenti za broncu odmah iza njih, dvije grčke posade Panagiotis i Papadopulos i Panagioitis i Kagialis.

Izvrstan plasman je upisala Tina Mihelić u Laseru Radialu, zasad je četvrta. Tina se malo odmorila nakon Medemblika, preskočila je Weymouth, kako bi što spremnija dočekala Europsko prvenstvo u Helsinkiju. Veliki izazov za Tinu je Helsinki, dvije prošle godine uzela je zlato na Europskom prvenstvu, ponoviti to i treći put bio bi strašan pothvat, pogotovo u predolimpijskoj godini.

Mihelić je pokazala da je spremna, sa četvrtim mjestom na Svjetskom kupu u Francuskoj i trećim na Svjetskom kupu u Nizozemskoj. Tini Mihelić tek su 22 godine, u jedrenju su to još uvijek vrlo mlade godine, u olimpijskom jedrenju su juniori do 21 godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati