Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Brane broncu

Kraljice šoka najavile važan susret na Europskom prvenstvu: ''Obrambeno su loše, naš cilj je pobjeda''

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija igra na Europskom prvenstvu, sljedeći protivnik im je Mađarska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Norveške, hrvatske rukometašice u nedjelju u 18.00 sati u ljubljanskoj dvorani Stožice očekuje susret 2. kola skupine A Europskog prvenstva protiv Mađarske.

Nakon poraza od Norveške i očekivane pobjede Mađarske nad Švicarskom, hrvatske rukometašice u nedjelju očekuje iznimno važna utakmica. Pobjednik tog susreta, vrlo vjerojatno prenosi dva boda u drugi krug.

gol expired Veliki udarac za Southgatea: Ostao bez važnog kotačića za Katar, sve kriva utakmica s Dinamom divider

Naša reprezentacija pružila je dobar otpor favoriziranom sastavu Norveške koji je aktualni svjetski i europski prvak. Bez obzira na brojne promjene u njihovom sastavu i oslabljenu Hrvatsku koja igra bez Ćamile Mičijević, Dejane Milosavljević, Ane Turk, Josipe Mamić i Katarine Pavlović, Norveška je još jednom pokazala klasu i ponovno istaknula kandidaturu za najviše postolje.

gol expired VIDEO Zločesti dečko tenisa nagodio se sa ženom koju je optužio da je pijana: Novci idu u prave ruke! divider

Mađarska se pak, dosta namučila protiv borbene Švicarske. Do pobjede 33:28 stigla je u posljednjih desetak minuta kad su Švicarke napravile bezbroj tehničkih pogrešaka igrom sedam na šest i praznim vratima.

"U susretu protiv Norveške smo imale previše tehničkih pogrešaka, na tome smo izgubile. Međutim, pokazale smo da možemo, a sada nas očekuju važne utakmice. Mađarska je dosta mlađa ekipa, ali smatram da možemo igrati protiv njih. Vole brzi rukomet, kontre i polukontre. Najslabija im je obrana, obrambeno nisu na tako dobroj razini. Naša obrana je sigurno bolja," kazala je hrvatska vratarka Ivana Kapitanović.

gol expired Goran Tomić ima novi posao: Hrvatski trener otišao daleko od svoje zemlje divider

"Imamo energiju, veselje, bodrimo se. To nas krasi," dodala je.

Mađarska je jedna od reprezentacija koja je bila na svim europskim prvenstvima. Do sada je osvojila četiri medalje. Europske prvakinje bile su 2000. godine, a tu su još i tri bronce 1998., 2004., 2012. U posljednjih šest godina promijenili su pet izbornika, tragajući za nekim tko ih može ponovno vratiti na pobjedničko postolje.

"Mađarska ima dobru ekipu, njihov forte je kontra i polukontra, a imaju i dobre golmane," kazala je Kristina Prkačin.

"Bit će to jedna od ključnih utakmica, a naš cilj je pobjeda," dodala je.

Son Heung-min Son uspješno operiran: Počela je utrka s vremenom za nastup na Svjetskom prvenstvu divider

Sa 51 pobjedom na europskim prvenstvima do sada, Mađarska je treća zemlja po uspješnosti. Bolje su samo ekipe Norveške i Danske.

Hrvatska i Mađarska do sada su igrale šest puta na velikim natjecanjima. Svaka reprezentacija ima po tri pobjede. Posljednje mađarsko slavlje bilo je na EP-u u Francuskoj 2018 24-18, a naše u Danskoj prije dvije godine 24-22.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider