Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajan rezultat

Hrvatske odbojkašice u osmini finala Europskog prvenstva!

Hrvatske odbojkašice osigurale su plasman u osminu finala Europskog prvenstva nakon što su u Budimpešti u zadnjem kolu skupine C slavile protiv domaćina Mađarske s 3-0 (25-20, 25-23, 35-33).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je s trećom pobjedom i s deset bodova osigurala plasman među četiri prvoplasirane u skupini, osigurale su pobjedom protiv Mađarica najmanje treće mjesto, a ukoliko Rumunjska dobije Azerbejdžan mogu biti i druge, što bi značio i lakši ždrijeb u osmini finala.

U dvoboju s Mađarskom Hrvatska je bila dominantna od rezultata 7-7 u prvom setu, kada su se brzo odvojile na 12-7 i okončali prvu dionicu igre s 25-20. U drugom setu naše odbojkašice su na krilima sjajne Samante Fabris opet brzo došle do prednosti od 7-3, da bi Mađarice izjednačile na 21-21. Srećom, proradio je blok hrvatskih odbojkašica, pa je i drugi set otišao na našu stranu s 25-23.

Treći set su bolje otvorile Mađarice (8-5, 11-7) , bodrene fanatičnom publikom vodile su i s 14-9, da bi Hrvatska došla na zaostatak od 17-18 i 20-21, a potom i izjednačila na 22-22 i dodirom mreže Mađarica u sljedećoj akciji prešle u vodstvo 23-22. Mađarice potom ne koriste čak šest set-lopti, a opet sjajnim blokom Hrvatska iskorištava petu meč-loptu za konačnih 35-33 i maksimalnu pobjedu.

U redovima Hrvatske najbolja je bila Samanta Fabris s čak 25 poena, a Karla Klarić je dodala 16 poena.

U našoj skupini Azerbejdžan je slavio protiv Estonije s 3-2.

Na EP-u, koje se održava od 23. kolovoza do 8. rujna, sudjeluju 24 reprezentacije podijeljene u četiri skupine u Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj i Turskoj.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider