Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
slijedi osveta čehinjama?

Hrvatske odbojkašice pobjedom otvorile nastup na Challenger Cupu

Hrvatske odbojkašice otvorile su natjecanje u Peruu s tri osvojena boda pobjedom protiv domaće reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na ovogodišnjem FIVB Challenger kupu koji se igra u peruanskom gradu Limi, gdje je s 3:1 (25:23, 19:25, 25:17, 31:29) svladala Peru i s tri boda zauzela vrh skupine A.

"Otvorili smo turnir pobjedom, to je i bilo najbitnije. Nismo pokazali igru na najboljem nivou, bilo je mnogo oscilacija i grešaka, ali uspjeli smo u drami u četvrtom setu na kraju uzeti set i pobjediti. Tri vrlo bitna boda su tu i sutra se spremamo za Češku", izjavila je nakon utakmice kapetanica Samanta Fabris, koja je s 13 poena bila najučinkovitija u hrvatskoj reprezentaciji.

Upravo je Češka pobijedila Hrvatsku u finalu Europske zlatne lige igranom u subotu u Varaždinu, a hrvatski izbornik Daniele Santarelli vjeruje kako im u idućem susretu mogu uzvratiti.

"Sutra nam je vrlo važan meč s ekipom koji znamo vrlo dobro budući da smo s njima prije nekoliko dana igrali. Njihov stil igre drukčiji je nego od igre Perua, ali moramo igrati mnogo bolje nego u Hrvatskoj kako bismo ih pobijedili", rekao je Santarelli.

"Za Češku smo se dobro spremile i mislim da možemo lako pobijediti. Peru smo mogli pobijediti još lakše, ali imali su domaće navijače i lijepu atmosferu. Ipak, pokazali smo da kada igramo svoju igru možemo pobijediti svakoga, a to očekujem sutra protiv Češke", dodala je hrvatska reprezentativka Ema Strunjak.

Za Hrvatsku su igrale Nika Stanović, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Lea Deak i Karla Klarić

Na Challenger kupu natječe se šest reprezentacija s četiriju kontinenata, a samo će najbolja izboriti nastup u Svjetskoj ligi nacija. Susret Češke i Hrvatske igra se 28. lipnja u 3 sata ujutro po hrvatskom vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider