Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na okupljanju 20 igrača

Hrvatska vaterpolska reprezentacija počela drugi dio priprema

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u subotu, 2. siječnja, kreće u drugi dio priprema uoči odlaska na turnir europskih kvalifikacija za završnicu Svjetske lige.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u subotu, 2. siječnja, kreće u drugi dio priprema uoči odlaska na turnir europskih kvalifikacija za završnicu Svjetske lige.

Njihove prve pripreme, koje su se odvijale u Zagrebu uoči Nove godine, bile su prekinute usred treninga zbog katastrofalnog potresa koji je pogodio Petrinju i okolno područje. "Barakude" će na zagrebačkoj Mladosti trenirati do 6. siječnja kada putuju u Mađarsku.

"Iskreno se nadam da će ovo okupljanje reprezentacije proći onako kako je planirano. Naime protekla četiri okupljanja reprezentacije nismo uspjeli odraditi onako kako smo planirali. Koronavirus, potres, puno toga lošeg nas prati. Nadam se da će sada s Novom godinom sve to ostati iza nas", izjavio je trener Mile Smodlaka, pomoćnik izbornika Ivice Tucka.

U mađarskom Debrecenu 8. siječnja u četvrtfinalnoj utakmici Hrvatska će igrati protiv Crne Gore.

"U Debrecenu nas čeka Crna Gora. Naša posljednja utakmica bila je revijalna, ali ona bitna, utakmica za treće mjesto u Budimpešti na EP-u prije skoro godinu dana, nije završila onako kako smo očekivali. Veliki dio utakmice odigrali smo odlično i nakon dvije četvrtine smo vodili 7-3, ali onda je uslijedio pad i izgubili smo 9-10. Protivnik je čvrst i jak, međutim uvjeren sam da imamo dovoljno snage i iskustva da ovaj put utakmicu okrenemo u našu korist. Sljedeći potencijalni protivnici su iz para Mađarska i Italija, što je sami vrh svjetskog vaterpola. Na turniru je osam ekipa gdje, osim Francuske, zaista svatko može pobijediti svakoga. Vrlo težak i zahtjevan turnir, jako dobar za nas da bi ga iskoristili kao pripremu za turnir koji je za nas puno bitniji i važniji, a to je kvalifikacijski turnir u Rotterdamu za Olimpijske igre", izjavio je Mile Smodlaka.

Izbornik reprezentacije Ivica Tucak ponovno je okupio 20 igrača, od kojih će njih 15 otići put Debrecena.

VRATARI -

Marko Bijač (Pro Recco)
Ivan Marcelić (Mladost)
Toni Popadić (Jug AO)
Marin Šparada (Solaris)

CENTRI -

Josip Vrlić (Mladost)
Luka Lončar (Jug AO)
Nikša Dobud (Pro Recco)
Luka Lozina (Vouliagmeni)

BRANIČI -

Andro Bušlje (Mladost)
Marko Macan (Waspo 98 Hannover)
Rino Burić (Jadran)
Hrvoje Benić (Jug AO)

NAPADAČI -

Lovre Miloš (Mladost)
Maro Joković (Brescia)
Xavi Garcia (Jug AO)
Luka Bukić (Mladost)
Loren Fatović (Jug AO)
Ante Vukičević (Marseille)
Franko Lazić (Mladost)
Zvonimir Butić (Jadran)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider