Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
moćna poruka ostalima

Hrvatska "potopila" Fatovićevu Australiju na otvaranju Svjetskog prvenstva!

Hrvatski vaterpolisti na uvjerljiv su način započeli obranu titule svjetskog prvaka na prvenstvu u Južnoj Koreji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barakude su na otvaranju Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji slavile protiv Australaca Elvisa Fatovića s uvjerljivih 14:4.

U prvoj utakmici B skupine Svjetskog prvenstva u vaterpolu, koje se od 14. do 27. srpnja održava u južnokorejskom Gwangju, reprezentacija Hrvatske pobijedila je selekciju Australije s 14-4 (4-1,2-1,4-0,4-2).

Odabranici izbornika Ivice Tucka sjajnom su pobjedom započeli nastup na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu na kojem brane naslov svjetskih prvaka osvojen prije dvije godine u Budimpešti i bore se za plasman na OI u Tokiju 2020. godine.

Momčad Australije, koju vodi naš bivši reprezentativac Elvis Fatović, ni u jednom trenutku nije uspjela parirati razigranoj selekciji Hrvatske koja je bila bolja u svim segmentima igre, pa je čak i natplivala "Klokane".

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Ante Vukičević, koji je postigao čak 6 pogodaka, dok je dvostruki strijelac bio Lovro Miloš.

Sve golove Australci su postigli s igračem više, a dvostruki strijelac bio je Aaron Younger.

U prvoj utakmici naše skupine SAD je pobijedio Kazahstan 16:7.

U drugom kolu hrvatski vaterpolisti igrat će 17. srpnja u 2:30 protiv selekcije SAD, a u posljednjem dvoboju grupne faze, 19. srpnja, čeka ih Kazahstan i ta će utakmica početi u 13:30 po hrvatskom vremenu.

Prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri skupine izravno će se plasirati u četvrtfinale, a druga i treća reprezentacija iz svake skupine igrat će utakmice za plasman među osam najboljih.

Dvoboji osmine finala na rasporedu su 21. srpnja, a četvrtfinala 23. srpnja.

Plasman na Olimpijske igre osigurat će samo dvije reprezentacije koje će igrati u finalu, a ako među njima bude Srbija, koja je sudjelovanje na OI-ju ostvarila osvajanjem prvog mjesta u Svjetskoj ligi, onda će u Tokio putovati i trećeplasirana momčad s SP-a u Južnoj Koreji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider