Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velika uzdanica

Hrvatska u Londonu lovi olimpijsku medalju i u džudu!

Hrvatska će se prvi put na Olimpijskim igrama predstaviti u džudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Splićanka Marijana Mišković, brončana sa Eurospkog prvenstva od prije dvije godine, te osvajačica brojnih svjetskih kupova dobila je i službenu potvrdu. Odlazi u London. Uspjeh je veći kad se dozna da je prije samo godinu dana i deset mjeseci postala i majka. Godine su prolazile i u 30-oj kada je u sport već uklopila brak i dijete, dolazi prilika karijere, Olimpijske igre.

“Krenula me 2009. godina, osvojila sam europsku medalju, Grand Slam, onda je uslijedila trudnoća, pauza i znala sam da tu kvalitetu imam u sebi”, počinje svoju priču za Dnevnik Nove TV Marijana Mišković.

Priprema se za London, natjecanje gdje za rezultat ne smije biti krivog koraka, trenutka dekoncentracije jer te protivnice kažnjavaju odmah.

“One sve imaju svjetske medalje, neke i olimpijske, čak i dvije, ali sam ih sve pobjeđivala i jednako sam kvalitetna kao i one.”

Suprug džudaš i maleni sinčić ipak su joj najveća životna sreća. Sad kad mama mora na Olimpijadu, sportska dvorana i klupska teretana često su i Noina igraonica.

“On je ovdje otkad je imao dva mjeseca, svi su naučili na njega, cijeli kompleks Gripe, on je njihova maza.”

Jedna je od rijetkih sportašica iz takozvanih malih sportova koja se ne žali na uvjete za trening, niti se rasipa izjavama kako bi uz drugačiju podršku na Olimpijadi sigurno uzela medalju

“Uprava nam je omogućila najbolje uvjete treninga u Hrvatskoj, teretana je prilagođena samo za nas, imamo i saunu.”

Marijana se nada medalji na superzanimljivom olimpijskom natjecanju

“Nema kontinenta gdje se ne radi kvalitetan judo, možda malo slabije u Australiji”, kazao nam je Drago Tavra, Marijanin trener.

Kvalitetan judo radi se u Džudo klubu Student na splitskim Gripama. Marijana je jedna od onih koji dokazuju da se uz trud i sve stigne i sve može. Imamo se pravo nadati čak i odličju iz Londona.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider