Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svjetska liga

Hrvatska u dramatičnoj utakmici izgubila od Grčke

Hrvatska je u iznimno teškoj i izjednačenoj borbi izgubila na peterce od reprezentacije Grčke u prvoj utakmici Svjetske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otvorila je novu sezonu FINA Svjetske lige. Naši vodeni junaci u iznimno teškoj i izjednačenoj borbi izgubili su petercima od reprezentacije Grčke rezultatom 11:12 (7:7) osvojivši tako jedan bod. U našoj skupini, iz koje samo pobjednik ide u daljnji tijek natjecanja, Mađarska je nedavno pobijedila Grčku, a naša iduća utakmica je ponovno u Hrvatskoj 14. siječnja 2014. protiv aktualnih Svjetskih prvaka, jakih Mađara.

“Večeras naša reprezentacija nije bila na razini. Odigrali smo lošu utakmicu sa dosta pogrešaka u napadu i krivih dodavanja. Bili smo dekoncentrirani, imali smo lošu realizaciju igrača više i zato smo kažnjeni ovim rezultatom. Čeka nas jako teška utakmica protiv Mađara i sada se treba dobro pripremiti i uzeti tri boda.“ – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija utakmicu je igrala pred prepunom tribinom bazena Mladosti u Zagrebu, a ovom su utakmicom najavili nova reprezentativna uzbuđenja koja nas očekuju u novoj sezoni, a uz FINA Svjetsku ligu tu su i FINA Svjetski kup u Kazakhstanu te Europsko prvenstvo u Mađarskoj.

“Propustili smo priliku kod kuće, a glavni razlozi su loša realizacija igrača više i veliki pad igre u trećoj četvrtini. Na kraju smo se skoro izvukli ali ispali smo nesretno u ruletu peteraca. Ulazak u završnicu Svjetske lige sada je puno teži, a utakmicom protiv Mađara možemo i moramo se vratiti u igru i otići u Dubai.“– izjavio je kapetan Nikša Dobud.

Za Hrvatsku su igrali : golmani Marko Bijač, centri Nikša Dobud, Ivan Krapić, bekovi Andro Bušlje, Ivan Buljubašić i Ivan Milaković, vanjski igrači Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Paulo Obradović i Petar Muslim. Stručni stožer, uz izbornika Ivicu Tucka, čine pomoćni trener Ivan Asić, kondicijski trener Pero Kuterovac i fizioterapeut Damir Luketić. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider