Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Otvaraju se nova tržišta

Sjajna vijest za hrvatski turizam: Spoj s prestižnim natjecanjem trebao bi biti pun pogodak

Prestižnim sportskim partnerstvom, kako se čulo, hrvatski turizam dobiva posebne prednosti od niza prava u Ligi prvaka, osiguravajući značajnu vidljivost na svim utakmicama, kao i digitalnu prisutnost na portalu eurohandball.com i EHFTV-u, OTT platformi EHF-a.

Marina Veruda u Puli (Foto: Goran Šebelić/Cropix)

Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Istarske županije u četvrtak su u Poreču potpisisale Sporazum o suradnji s rukometnom Ligom prvaka.

Riječ je o suradnji uspostavljenoj uoči početka dijela sezone koji se odigrava u 2024. godini, suradnja obuhvaća dvije sportske sezone, a ovime su HTZ i TZ Istre postali službeni destinacijski partneri ovog elitnog klupskog natjecanja u organizaciji Europskog rukometnog saveza (EHF).

"Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Hrvatskoj turističkoj zajednici i Turističkoj zajednici Istarske županije u naše elitno muško klupsko rukometno natjecanje. Uz obje zajednice kao novim partnerima, cilj nam je postaviti nove sponzorske trendove, a kako su oba partnera već bila uključena u rukomet, sigurni smo da će suradnja u budućnosti samo jačati", izjavio je David Szlezak, direktor marketinga EHF-a.

Prestižnim sportskim partnerstvom, kako se čulo, hrvatski turizam dobiva posebne prednosti od niza prava u Ligi prvaka, osiguravajući značajnu vidljivost na svim utakmicama, kao i digitalnu prisutnost na portalu eurohandball.com i EHFTV-u, OTT platformi EHF-a.

Zagreb - PSG Zagreb u spektakularnoj atmosferi srušio PSG i izborio prolaz dalje u Ligi prvaka! divider

Komentirajući novu suradnju direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić rekao je kako ovaj projekt predstavlja odličan način dodatne promocije Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije na brojnim inozemnim tržištima, ali i kao destinacije koja svojom raznolikom ponudom i kvalitetnom infrastrukturom dokazano može biti domaćinom velikih međunarodnih sportskih događanja.

"Ovom suradnjom i domaćinstvom dugoročno osnažujemo turistički identitet, kako Istre, tako i Hrvatske u cjelini. Ovime će naša zemlja ponovno biti u fokusu sportske, ali i turističke javnosti, a tu je i uvijek značajna vidljivost i promocija s posebnim naglaskom na naša najvažnija inozemna tržišta obzirom da se utakmice europske lige igraju u čak 19 zemalja", poručio je Staničić.

Liga prvaka za rukometaše predstavlja premium klupsko natjecanje u kojem se natječu najbolje rukometne momčadi. Da je Istra kao destinacija vrhunske ponude već prepoznata i po iznimnoj paleti sportskih doživljaja potvrdio je istarski župan Boris Miletić koji je istaknuo kako su sport i turizam dvije grane koje se savršeno nadopunjuju, što svakako potvrđuju brojne manifestacije i svjetska sportska natjecanja čiji su domaćini bili istarski gradovi.

"I ovim novim, danas sklopljenim partnerstvom, Istra će dobiti na još većoj vidljivosti i prepoznatljivosti te se dodatno pozicionirati kao sportska destinacija i destinacija za aktivni odmor. Ujedno ovo vidimo kao potvrdu da Istra itekako zaslužuje titulu Europske regije sporta koju ćemo ponosno nositi 2025. godine", poručio je Miletić.

"Ovo je vrsta suradnje kojom Istra uspješno umrežuje svoje komparativne prednosti s ključnim i globalno prepoznatljivim brendovima zbog čega su posljednjih godina sklopljena značajna strateška partnerstva. Pritom smo iznimno ponosni na sportsku orijentaciju naše regije i to ne samo kao domaćini sportskim spektaklima i vrhunskim sportašima na kondicijskim pripremama u našim destinacijama, već i kroz suradnju s TOP brendovima, a koju sada nastavljamo kroz novo uzbudljivo partnerstvo", zaključio je direktor Turiostičke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Prestižna suradnja uključuje gradove Poreč i Umag kao kolijevke rukometnih i sportskih destinacija.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider