Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
još nije gotovo!

Hrvatska pobijedila Tunis i sada čeka pomoć Francuza, Olimpijske igre još uvijek pod upitnikom

Hrvatska reprezentacija slavila je i u trećoj utakmici kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

Hrvatski rukometaši pobijedili su Tunis 30:27 u svojoj posljednjoj utakmici u Montpellieru. Nakon poraza od Francuza i pobjede protiv Portugala, Kauboji su stigli do druge pobjede na kvalifikacijskom turniru, no još uvijek ne znaju putuju li u srpnju na Olimpijske igre.

Za plasman u Tokio trebat će Hrvatskoj pobjeda Francuza protiv Portugala ili neriješen rezultat u toj utakmici koja počinje od 21.00.

Ukoliko Portugal pobijedi sa do šest razlike, Hrvatska ostaje bez OI jer bi bila najlošija u krugu tri reprezentacije. No ukoliko Portugal pobijedi više od šest razlike, Francuzi bi šokantno ostali bez Olimpijskih igara.

Hoće li nam Francuzi pomoći?

Ukupno glasova:

Mandić poput Čupića 

David Mandić je s devet pogodaka bio najbolji strijelac Hrvatske. Sedam pogodaka postigao je Zlatko Horvat, četiri Marino Marić, a tri Domagoj Pavlović. Po dvaput su se u strijelce upisali Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić. Marin Šego je imao devet obrana, a Ivan Pešić je zaustavio jedan sedmerac.

Tunižane je sa šest pogodaka predvodio Boughanmi.

gol expired Izbornik Horvat objasnio što protivnici Hrvatske znaju kažnjavati divider

Odlučujuću utakmicu za plasman na Olimpijske igre izabranici Hrvoja Horvata dobro su započeli i u devetoj minuti stvorili zalihu od tri pogotka (4-1) ponajviše zahvaljujući golovima Zlatka Horvata koji je u ovom dvoboju dobio minutažu na desnom krilu umjesto Ivana Ćupića koji se maksimalno potrošio u prve dvije utakmice na turniru i donio Hrvatskoj priliku da se protiv Tunisa bori za plasman na Olimpijske igre.

No, u sljedećih pet minuta Tunižani su postigli pet, a Hrvatska nijedan pogodak pa je jedna od ponajboljih afričkih reprezentacija povela 6-4. Takvo vodstvo su Tunižani držali do 19. minute (9-7), kad je uslijedila hrvatska serija 5-0 za vodstvo 12-9 u 26. minuti. Kad se činilo da će Hrvatska na poluvrijeme s uvjerljivom prednošću, opet je uslijedio niz pogrešaka i povratak Tunižana do 12-12. Da 'kauboji' ipak odu s prednošću na odmor pobrinuo se Marino Marić golom za 14-13.

Sjajno otvaranje drugog dijela

Put prema pobjedi hrvatski rukometaši su utrli na početku drugog poluvremena, kad su brzim kontrama Mandića i Horvata u 38. minuti došli do šest golova prednosti (20-14), a tri minute poslije i do +7 (22-15).

S takvom zalihom je Hrvatska došla do 52. minute (27-20), da bi opet nizom promašaja i loših poteza dopustili Tunižanima seriju od četiri pogotka u tri minute (27-24). Ipak, pred kraj dvoboja pogocima Domagoja Pavlovića i obranama Marina Šege hrvatska reprezentacija je izbjegla još jednu šokantnu završnicu te na kraju slavila s 30-27, iako je ta pobjeda trebala biti i uvjerljivija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider