Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PROBUDILI SE U NASTAVKU

Hrvatska teško slavila u Grčkoj i osigurala odlazak na Europsko prvenstvo

Čeka nas još jedan rukomenti siječanj jer su izabranici Gorana Perkovca došli do vrijedne pobjede u Grčkoj.

Luka Cindrić (Foto: Ante Čizmić)

 

Hrvatsku je do pobjede predvodio Luka Cindrić s devet pogodaka, a po pet puta su se u strijelce upisali Mario Šoštarić i Josip Šarac. Mateo Maraš i Marin Šipić postigli su po tri pogotka, a vratar Marin Šego imao je sedam obrana.

 

Kod domaćina najbolji je bio Savvas sa šest pogodaka, dok je Liapis postigao pet. Vratar Boukovinas sakupio je osam obrana.

Puno muke u prvom dijelu

U Halkidi izabranike Gorana Perkovca nije dočekala najavljivana paklena atmosfera. Dvorana kapaciteta za 2000 gledatelja bila je poluprazna, a oni koji su došli pogledati ovaj dvoboj nisu bili pretjerano angažirani.

Činilo se da će Hrvatska u takvom ozračju lakše doći do željene pobjede. Do osme minute hrvatski rukometaši bili su u minimalnom vodstvu (4:3), a zatim je uslijedilo devetominutno razdoblje bez pogotka. Razbranio se domaći vratar Petros Boukovinas, a Grci su s tri uzastopna pogotka poveli sa 6:4, uz mnoštvo propuštenih prilika da tu prednost i povećaju.

Grci se ni jednom trenutku nisu uspjeli odvojiti na više od dva gola razlike, a u završnici poluvremena Luka Cindrić i Domagoj Duvnjak doveli su Hrvatsku do izjednačenja (10:10).

Buđenje nakon deset minuta drugog dijela

Novi hrvatski reprezentativac Mario Šoštarić drugo poluvrijeme otvorio je pogotkom za 11:10, prvo hrvatsko vodstvo nakon osme minute dvoboja. Do 14:14 Grčka je držala priključak, a golovima Marina Šipića i Cindrića hrvatski su rukometaši u 41. minuti prvi put stekli tri gola prednosti (18:15).

Mnogo razigraniji hrvatski napad do 16. minute drugog poluvremena već je postigao 11 pogodaka, jedan više nego u cijelom prvom poluvremenu. Iako su i Grci bili efikasniji nego u prvom dijelu, nisu mogli pratiti ritam Hrvatske na pogon Luke Cindrića, koji je završio dvoboj kao najbolji strijelac utakmice s devet pogodaka, a stigao je kreirati prilike i za suigrače.

Hrvatska je u 49. minuti prvi put došla do četiri gola prednosti (23:19). Do kraja dvoboja Perkovčevi izabranici tu su prednost održavali i stigli do pobjede, koja im je privremeno donijela skok na prvo mjesto u skupini i osiguran plasman na Europsko prvenstvo.

Hrvatska ima sedam bodova iz pet nastupa, jedan više od Grčke. Treća je Nizozemska s pet bodova, ali i utakmicom manje, koju će odigrati večeras (20:10) u Belgiji, čija je reprezentacija na začelju ljestvice bez bodova.

Prve dvije pozicije jamče plasman na završni turnir u Njemačkoj i bolje mjesto u ždrijebu, a plasirat će se i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz osam kvalifikacijskih skupina.

U posljednjem kolu koje je na rasporedu u nedjelju, 30. travnja, Hrvatska će u Rijeci ugostiti Belgiju, dok će Nizozemska biti domaćin Grčkoj.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider